Energie electrica produsa din gunoi, in Romania - vezi unde

Sambata, 07 Mai 2011, ora 09:49
3817 citiri
Energie electrica produsa din gunoi, in Romania - vezi unde
Foto: Arhiva

Gunoiul va fi transformat in energie electrica, gratie unei investitii de 30 de milioane de euro in Depozitul Ecologic Vidra.

Este vorba despre o centrala de productie a energiei electrice din biogaz. Aceasta va fi gata pana la sfarsitul lui 2011 de Eco Sud si va produce energie electrica din gunoiul menajer.

"Sub imperativul descoperirii de noi surse de energie, bazate pe resurse inepuizabile si deopotriva ecologice, dar si avand ca deziderat sanatatea mediului inconjurator, Eco Sud coordoneaza realizarea unei centrale de productie a energiei electrice din biogaz, in cadrul Depozitului Ecologic Vidra", se arata intr-un comunicat Eco Sud, preluat de Curierul National.

Documentul mai precizeaza ca "biogazul va fi colectat, tratat si dupa aceea transportat la turbinele pe gaze, ale caror generatoare vor produce energie electrica, care va fi evacuata in reteaua zonala de distributie".

Intr-o prima faza vor exista microturbine, pentru o putere egala cu 2 MW, iar in final, puterea totala neta a centralei va atinge 14 MW.

Eco Sud are drept obiectiv solutii integrate de mediu, destinate depozitarii si eliminarii deseurilor menajere solide si asimilabile, in conditiile minimizarii impactului asupra mediului inconjurator.

In acest scop a investit milioane de euro in doua depozite ecologice (Vidra si Craiova).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#energie electrica deseuri, #energie electrica gunoi, #energie verde, #depozit ecologic Vidra energie , #energie neconventionala