Ziare.com

Cel mai mare targ pentru energie regenerabila isi deschide portile la Sala Palatului

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 16:38

   

Cel mai mare targ pentru energie regenerabila isi deschide portile la Sala Palatului
Renexpo South-East Europe, cel mai mare si important targ pentru energie regenerabila si eficienta energetica din Romania, va reveni in 2014 cu cea de-a VII-a editie, intre 19-21 noiembrie 2014, la Sala Palatului din Bucuresti.

Conform ANRE, sectorul de energii regenerabile a atins la inceputul acestui an tinta ca 24% din consumul de electricitate sa provina din energii regenerabile, initial stabilita pentru anul 2020. Acest lucru se datoreaza cresterii capacitatii proiectelor de energie regenerabila cu 82% in 2013 si atingerii unui prag record de producere a energiei regenerabile cu 4.255 de MW instalati. Astfel, la 31 decembrie 2013, in sistem erau instalate proiecte de energie eoliana cu o putere totala de 2.503 MW, fotovoltaice de 1.155 de MW, biomasa - 65 MW si hidro - 530 de MW.

Guvernul a decis insa pentru anul 2014, reducerea numarului de certificate verzi acordate producatorilor de energie regenerabila. Desi a fost propusa legea care include amanarea certificatelor doar pentru proiectele puse in functiune inainte de 1 ianuarie 2014, acesta nu a fost inca promulgata ceea ce presupune acordarea unui singur certificat pentru proiectele fotovoltaice, 0,5 certificate pentru proiectele eoliene si doar 1,3 certificate pentru microhidrocentrale.

In paralel cu targul vor fi organizate conferinte de specialitate si evenimente conexe. Principalele tematici de conferinta care vor avea loc sunt: energie solara, energie eoliana, hidroenergie, biomasa, biogaz si cogenerare. Teme noi sunt planificate. Evenimentele conexe includ: workshop-uri, forum-uri si eveniment de business matching.

Mai multe informatii despre Renexpo South-East Europe accesati www.renexpo-bucharest.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1137 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor