Cum a pierdut Romania miliarde de euro din cauza guvernantilor

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 16:16
2989 citiri
Cum a pierdut Romania miliarde de euro din cauza guvernantilor
Foto:Arhiva

Guvernele Romaniei de dupa 2007 nu au reusit sa aduca la buget decat 10% din suma pe care ar fi putut-o obtine din vanzarea certificatelor de emisii de dioxid de carbon, astfel incat Romania pierde miliarde de euro.

Pentru fiecare tona de dioxid de carbon, Romania a primit, incepand cu 2008, cate un certificat de emisie si pentru ca cea mai mare parte din industrie a disparut, Guvernul ar fi putut vinde certificatele de care tara noastra nu avea nevoie celorlalte tari care au niveluri crescute de poluare, informeaza Digi24.

"Romania putea obtine 7,4 miliarde de euro. Va dati seama ca Romania nu ar mai fi trecut prin criza pentru ca toti banii respectivi mergeau in investitii. Ministerul Economiei se ocupa de o parte, Ministerul Mediului o parte, a fost introdus in negociere si Ministerul Afacerilor Externe", a declarat Adrian Simionescu, broker certificate de emisii.

La ultima sedinta de Guvern, cele 43 de milioane de euro incasate de Romania din vanzarea acestor certificate au fost alocate pentru piste de biciclete, transport in comun in Ploiesti si microbuze scolare, in loc sa fie alocate pentru termocentrale sau companiile de stat care au nevoie de investitii de mediu.

Romania primeste certificate de emisii de gaze cu efect de sera intrucat este semnatara a Protocolului de Kyoto, al carui scop este reducerea poluarii. Banii obtinuti din vanzarea certificatelor trebuie investiti exclusiv in tehnologii mai putin poluante.

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Romania vanzare certificate poluare , #energie regenerabila