Ziare.com

Energia "verde" creste factura la electricitate cu 30%

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 21:29

   

Energia "verde" creste factura la electricitate cu 30%
Bugetul estimat pentru sprijinirea energiei regenerabile in perioada 2010-2020 se ridica la 10,5 miliarde de euro si urmeaza sa fie suportat de toti consumatorii. Facturile ar putea creste astfel cu 30%.

Impactul regenerabilelor in pretul energiei electrice la consumator ar putea ajunge la 33 euro/MWh, in 2017, a explicat Zoltan Naggy-Bege, director din cadrul Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), potrivit Evenimentul Zilei.

"Este foarte mult, consumatorul casnic roman are o limita a suportabilitatii. Si consumatorul industrial va fi foarte afectat. Daca exista o cale sa atingem aceste tinte cu costuri mai mici, o vom alege", a spus oficialul ANRE.

De asemenea, din 2013, consumatorii vor fi nevoiti sa plateasca cu 27 de euro in plus pe MWh daca termocentralele vor trebui sacumpere certificate de emisii CO2

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

In acelasi timp, Mihai David, director general al Hidroelectrica, a precizat ca s-ar putea ajunge la situatia in care noaptea sa fie nevoie de oprirea centralei nucleare de la Cernavoda daca ajungem sa avem 3.000 de MW eolieni instalati.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1447 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor