Envirosearch.org, un nou motor de cautare ce finanteaza proiecte de mediu

Sambata, 05 Martie 2011, ora 11:04
1207 citiri
Envirosearch.org, un nou motor de cautare ce finanteaza proiecte de mediu
Foto: The Independent

Organizatia Carbonfund.org, cea care sustine o treime din proiectele de energie regenerabila si de impadurire din lume, a lansat envirosearch.org, un motor de cautare ecofriendly.

Motorul de cautare functioneaza prin Bing si gazduieste reclame furnizate de Yahoo, iar incasarile generate de aceste reclame vor fi donate pentru proiecte de mediu din intreaga lume, inclusiv pentru "Initiativa de reimpadurire" din Haiti si "India Mangrove Project", scrie The Independent.

Natura verde a motorului nu pare sa influenteze rezultatele cautarii si, daca, de exemplu, tastezi "BP" pe envirosearch.org, cautarea te va duce pe pagina oficiala a companiei petroliere si nu catre informatii legate de catastrofa in care a fost implicata. Practic, motorul de cautare ofera aceleasi rezultate ca si bing.com.

Motoarele de cautare verzi exista de mai multi ani si par sa creasca in popularitate. Unul dintre cele mai importante este cel oferit de Google, carbonneutralsearch.co.uk, care cumpara certificate de carbon pentru a neutraliza amprenta de carbon.

Aproximativ 90% din energia consumata de gigablast.com este eoliana, in timp ce motorul gazduit de Yahoo!, goodsearch.com, permite utilizatorilor sa aleaga proiectele (inclusiv cele de mediu) ce vor fi finantate cu 0,01 dolari pentru fiecare utilizator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
#motor cautare, #proiecte verzi, #motor cautare proiecte verzi , #energie regenerabila