Ziare.com

Greenpeace: Energiile regenerabile ar putea crea 8,5 milioane de locuri de munca

Marti, 08 Iunie 2010, ora 23:16

   

Greenpeace: Energiile regenerabile ar putea crea 8,5 milioane de locuri de munca
Grupul ecologist Greenpeace este de parere ca trecerea la surse de energie regenerabila ar putea crea 8,5 milioane de locuri de munca pana in 2030.

"Investitia in oameni, in loc de combustibili fosili murdari si periculosi nu numai ca impulsioneaza dezvoltarea economica globala, dar intoarce schimbarea climatica catastrofala," arata Greenpeace intr-un raport publicat la Berlin, citat de Antena 3.

Potrivit grupului ecologist, la ora actuala, doua milioane de persoane sunt angajate in sectorul energiilor regenerabile, iar pana in 2030, piata globala pentru energia regenerabila ar putea valora peste 600 milioane de dolari.

Previziunile sunt bazate pe un scenariu de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu peste 80 procente pana in 2050 fata de nivelul din 1990, iar 95 procente din electricitate mondiala trebuie sa fie produsa din surse regenerabile, comparativ cu circa 18 la suta acum.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Citeste mai multe despre energie regenerabila
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 876 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

S-a demonstrat in Spania ca la fiecare loc de munca "verde"

se pierde 2,5 in economia actuala, plus ca pierderea de energie este enorma. Dupa cum spunea fondatorul Greenpeace: organizatia este infiltrata de toti extremistii cu interese politice, probabil de asta s-a si lasat.

 

incet incet

Daca iti folositi cei doi neuroni pe care ii mai ai vei vedea lucrurile altfel. Nu asa cu vrea BP sau Shell. Investitiile in energie ecologica va fi o sursa buna pt dezvoltare. Aceste investitii au un grad mai redus de profit. Daca profitul este mai mic rezulta ca cheltuielile sunt mai mare deci mai multi oameni au de lucru. Comarativ cu o centrala hidroelectrica e nevoie de sute de eoliene pt a produce aceeas energie si totusi este profitabil. Trebuie construite, intretinute, modernizate. Si foarte importate este descentralizarea productiei de energie, rezulta o circulatie mai mica a energiei pe retelele de inalta tensiune (110-220-400KV). Astazi 25% din energie se pierde in transport si trasformari (20/6/0.4 KV). Este timpul sa dispare marii monstri poluati ! Profituri mai mici nu inseamna decat mai putini bani in buzunarul patronilor. Nu lor trebuie sa le plangem de mila, ci neneorocitilor care traiesc langa o centrala nucleara sau termoelectrica. Daca va place poluarea faceti o vizita la COPSA sau poate la CERNOBYL !


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor