Ziare.com

Ion Ariton: Sursele regenerabile, cheia Romaniei pentru un mix energetic echilibrat

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 15:27

   

Ion Ariton: Sursele regenerabile, cheia Romaniei pentru un mix energetic echilibrat
Utilizarea potentialului hidroenergetic amenajabil reprezinta una din directiile principale de actiune ale Strategiei Energetice a Romaniei, convergente cu cele ale politicii energetice a Uniunii Europene, considera ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton.

Oficialul roman a subliniat, intr-un interviu acordat "Green Report", fapul ca hidrocentralele reprezinta, inca, cea mai importanta resursa de producere de energie electrica din surse regenerabile si ca un mix de energie echilibrat va oferi sectorului energetic competitivitate si securitate in aprovizionare, cu accent pe utilizarea resurselor interne.

Care este principalul obiectiv al Strategiei Energetice a Romaniei?


Problema energiei este de o importanta vitala pentru orice economie a lumii. In conformitate cu Noua Politica Energetica a Uniunii Europene (UE), energia este un element esential al dezvoltarii la nivelul Uniunii.

Astfel, pe fondul evolutiilor si al complexitatii din ce in ce mai mari a problemelor cu care se confrunta sectorul energetic mondial, statele si-au stabilit obiective si fundamentat masuri prin care sa se gestioneze eficient aceste transformari.

Obiectivul general al Strategiei sectorului energetic din Romania il constituie asigurarea conditiilor pentru satisfacerea necesarului de energie pe termen mediu si lung, la un pret accesibil, adecvat unei economii moderne de piata si unui standard de viata civilizat, in conditii de calitate, siguranta in alimentare, cu respectarea principiilor dezvoltarii durabile si corelarea cu politica energie - mediu a Uniunii Europene.
Citeste mai mult despre Ion Ariton: Sursele regenerabile, cheia Romaniei pentru un mix energetic echilibrat pe GreenReport.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1041 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Corect !

Pai daca i-am hrani pe cei 20 milioane de romini numai cu Fasole,si i-am interconecta la un complex energetic condus de un baiat destept......am rezolva si cu Sursele de energie renuvelabile si in plus va fi BIO !

 

Culmea !

A tras si Ministru asta Invizibil o...BA-SINA si ziare . com sare sa o miroase !

 

Mai Ioane

de ce din 470 de Proicte pentru producerea de Biogas agreate si trecute prin comisii s-au aprobat doar 19 ??? Nu au avut toti banii pentru Spaga ???? Dupa ce criterii sau ales cei 19 din 470 ???? Sa traiti bine pina va sta in git

 

Ceasca fie-ti tarana usoara

Ca le-ai facut astora hidrocentrale,pentru ca;;e baieti destepti'.Ei nu sunt in stare sa faca nimic.Amin.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor