Ziare.com

Omenirea, in pragul unei noi revolutii industriale - energia P2P

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 11:12

   

Omenirea, in pragul unei noi revolutii industriale - energia P2P
Economistul american Jeremy Rifkin a declarat presei internationale ca omenirea se afla in pragul unei noi revolutii industriale, pasind catre energia de tip P2P, un fel de Internet energetic global.

Formula avangardista la care se refera Rifkin vizeaza de fapt auto-productia energetica si distributia laterala, elemente care conduc intr-o noua era industriala, marcata de evolutia unei economii energetice fara precedent, relateaza Casa e Clima.

"Gigantii combustibililor fosili vor fi nevoiti sa se adapteze, altminteri se vor stinge in calea noii economii energetice", a afirmat Rifkin, invitand audienta sa isi imagineze un Internet al energiei, in care milioane de sisteme energetice de mici dimensiuni ar putea fi conectate intre ele, creand o retea gigantica, al carei potential de sharing va depasi limitele conventionalului.

"Cand comunicarea si energia se intalnesc sub semnul transformarilor revolutionare, complexitatea civilizatiei si fluxurile energetice determina un impact economic global, care marcheaza schimbari profunde in viata omului la nivel istoric", a explicat Rifkin.

Revolutia la care se refera specialistul se bazeaza pe cinci factori determinanti: suportul acordat de guverne energiilor regenerabile, expansiunea masiva a distributiei energetice, cu fiecare edificiu transformat intr-o mica centrala, solutii pentru inmagazinare, crearea unei retele smart si utilizarea vechiculelor electrice.

In centrul rationamentului lui Rifkin se afla un unic punct interogativ: "daca sursele de energii regenerabile se afla pretutindeni, noi de ce trebuie sa le utilizam doar in anumite locuri?".

In viziunea lui Rifkin, pentru moment, marile parcuri solare, eoliene sau geotermice reprezinta doar o faza intermediara, care anunta tocmai pasajul catre un nou model energetic, cu adevarat eficient si revolutionar, ce va deveni sistemul nervos al unei noi ere economice, subliniaza sursa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9457 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cu alte cuvinte

Energie sau surse de energie sunt destule la indemina noastra, depinde cum si in ce scop le folosim. Si mai ales cit de eficient. O zi buna !

 

Care e semnificatia exacta a abrevierii P2P?!

Peer to peer?!

 

exact

exact

e piz la piz de doua ori

Adica ne facem toti lezbieni.
Nene a a primit bani sa faca asa studiu si voi credeti ca ar fi ceva serios. Astia din computere pun botul repede si cred ca e ceva.
Asa mai auzi ca de pe internet poti face o bomba atomica. hahahahh
Energia se va face tot cum s-a facut pina acum. nenea chiar zice ,,,,sa dea statul bani pt energia asta. Un text se poate multiplica de cite ori vrei. dar carbunii nu !Nu m-as mira sa s e bage in vorba, neintrebati , oamenii verzi ( I T ).

Rifkin

...face bani buni vanzand "gogosi" la naivi. Deocamdata santem legati de energia produsa de combustibili fosili.
Toate balivernele cu energie eoliana,solara si biosolara sant vise....Intrebati-va cat costa un Kw produs cu energie solara sau eoliana??? Aha o va culcati pe intuneric si o sa va sculati pe intuneric. Probabil ca in viitor se va rezolva problema (cold fusion,folosirea fortei gravitationale,un proces sigur de anihilare a deseurilor radioactive...cine stie)Pana atunci rugativa la Dumnezeu sa se descopere noi rezerve petroliere...Sa auzim numai de bine

Ingenuul Rifkin!

Ce teorie noua, interesanta si rascolitoare! Ca doar nu magnatii petrolului au declansat actuala criza mondiala financiara, pentru a face rost de bani (-i altora) pentru trecerea la productia energiei verzi! Evident, cu aportul dezinteresat al bancherilor. Mai sa fie, e doar o intamplare ca marii producatori de automobile au inceput sa scoata automobile "verzi", in serie, la preturi accesibile, exact de cand s-a declansat criza...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor