Ziare.com

Proiect energetic inovativ - electricitate obtinuta din vulcani

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 16:57

   

Proiect energetic inovativ - electricitate obtinuta din vulcani
Elaborat de compania Alta Rock si bazat pe o idee iesita din comun, proiectul de producere a energiei electrice din craterele vulcanilor, este finantat de Google si de Departamentul de Energie al SUA.

Resursele oferite de vulcanii din Statele Unite si nu numai, reprezinta o oportunitate care ar putea fi exploatata cu rezultate optime in domeniul energetic, relateaza Casa e Clima.

Compania americana Alta Riva (Seattle), activand in sectorul geotermiei, intentioneaza sa puna la punct o aplicatie demna de luat in seama in acest context, cu termen de finalizare in vara anului in curs.

Proiectul prevede pomparea a 24 de milioane de galoane de apa rece (circa 90 de milioane de litri) in craterul vulcanului stins din Newberry (Oregon), obtinandu-se astfel, potrivit estimarilor specialistilor, un "raspuns" sub forma de vapori la o temperatura suficient de ridicata pentru a produce energie.

Mecanismul ar putea produce insa fisuri la nivelul rocilor de suprafata, motiv pentru care, seismologul Ernie Majer de la Lawrence Berkeley National Laboratory, a elaborat un protocol pentru dezvoltarea proiectelor similare in afara zonelor urbane.

Google a investit in acest proiect 6,3 milioane de dolari, dar cea mai mare parte a banilor pentru finantarea transpunerii in practica a acestei idei iesite din comun, vin din buzunarul Departamentului de Energie al Statelor Unite: 21,5 milioane de dolari, precizeaza sursa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6859 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"... bici, să si pocnească!" Ăsta pocneste 'sigurat!

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor