Ziare.com

Proiect energetic inovativ - electricitate obtinuta din vulcani

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 16:57

   

Proiect energetic inovativ - electricitate obtinuta din vulcani
Elaborat de compania Alta Rock si bazat pe o idee iesita din comun, proiectul de producere a energiei electrice din craterele vulcanilor, este finantat de Google si de Departamentul de Energie al SUA.

Resursele oferite de vulcanii din Statele Unite si nu numai, reprezinta o oportunitate care ar putea fi exploatata cu rezultate optime in domeniul energetic, relateaza Casa e Clima.

Compania americana Alta Riva (Seattle), activand in sectorul geotermiei, intentioneaza sa puna la punct o aplicatie demna de luat in seama in acest context, cu termen de finalizare in vara anului in curs.

Proiectul prevede pomparea a 24 de milioane de galoane de apa rece (circa 90 de milioane de litri) in craterul vulcanului stins din Newberry (Oregon), obtinandu-se astfel, potrivit estimarilor specialistilor, un "raspuns" sub forma de vapori la o temperatura suficient de ridicata pentru a produce energie.

Ai nevoie de un credit si nu ai timp sa mergi la banca? Incearca adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

Mecanismul ar putea produce insa fisuri la nivelul rocilor de suprafata, motiv pentru care, seismologul Ernie Majer de la Lawrence Berkeley National Laboratory, a elaborat un protocol pentru dezvoltarea proiectelor similare in afara zonelor urbane.

Google a investit in acest proiect 6,3 milioane de dolari, dar cea mai mare parte a banilor pentru finantarea transpunerii in practica a acestei idei iesite din comun, vin din buzunarul Departamentului de Energie al Statelor Unite: 21,5 milioane de dolari, precizeaza sursa.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6720 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"... bici, să si pocnească!" Ăsta pocneste 'sigurat!

.

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor