Ziare.com

Romania a depasit tinta de energie regenerabila

Luni, 04 Iulie 2011, ora 23:42

   

Romania a depasit tinta de energie regenerabila
Romania a produs electricitate din surse regenerabile, in 2010, cat 35,24% din consumul total. Cifrele arata ca Romania si-a depasit tinta de 33% pentru anul trecut.

"Datorita punerii in functiune a centralelor electrice care utilizeaza energia eoliana (466 de MW) si a hidraulicitatii foarte mari din anul 2010, gradul de realizare a tintei nationale in anul 2010 a inregistrat o pondere de 35% energie electrica din surse regenerabile de energie in consumul total brut de energie electrica, ceea ce a condus la depasirea tintei asumate de Romania pentru anul 2010 de 33%", se arata intr-un raport al pietei de certificate verzi, realizat de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si citat de Adevarul.

In 2010 s-au produs 20,2 TWh din surse regenerabile, energia produsa de hidrocentralele de peste 10 MW, care nu primesc certificate verzi, fiind si ea inclusa.

Din total, 74% a fost produsa in hidrocentrale, 22% in turbine eoliene, 4% in centrale pe biomasa, la care se adauga o pondere nesemnificativa de electricitate fotovoltaica.

Ai nevoie de un credit si nu ai timp sa mergi la banca? Incearca adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

De certificate verzi au beneficiat capacitati cu o putere instalata de 561 de MW, care au produs 676.606 MWh - din care 40,3% o reprezinta energia hidroelectrica, 43,2% energia electrica produsa utilizand energia vantului, 16,6 % energia din biomasa si 0,001% energia fotovoltaica.

"In anul 2010, producatorii de E-SRE (energie din surse regenerabile - n.r.) au obtinut venituri din vanzarea de CV (certificatelor verzi - n.r.) in valoare de 37,213 milioane de euro euro pentru sustinerea E-SRE, care a condus la o crestere a pretului energiei electrice la consumatorul final cu 0,841 Euro/MWh (3,552 lei/MWh)", mai spun reprezentantii ANRE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2463 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

rezultat zero

Pare ac e afacere ca e subventionat.
O eioliana niciodata nu recupereaz a energia consumata sa o construiesti.
Praf in ochi.

 

Pacaleala

Care e smecheria pentru prostime daca o data cu cresterea cantitatii de energie din asta creste si pretul pe facturi?

 

BRAVO! energia regenerabila e singura acceptabila pentru civilizatie

Romania trebuie sa isi utilizeze la maximum potentialul energetic: hidro, eolian, heolian si geotermic.

Investitiile initiale se recupereaza repede si restul e pur venit curat ecologic!

Iata un domeniu in care datorita reliefului si temperaturilor... in fine excelam!

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor