Romania are prima sa statie de energie regenerabila din biogaz

Marti, 09 Iulie 2013, ora 23:25
6212 citiri
Romania are prima sa statie de energie regenerabila din biogaz

Prima statie romaneasca de producere a energiei regenerabile din biogaz a fost inaugurata, marti, in judetul Prahova, la Filipestii de Padure.

Consortiul romano-suedez Genesis Biopartner si-a propus sa deschida zece astfel de statii pe teritoriul Romaniei in urmatorii ani.

Statia deschisa saptamana aceasta in localitatea prahoveana a costat firma romaneasca Baupartner si firma suedeza Vireo Energy cinci milioane de euro.

Namolul din canalizarile din Sf. Gheorghe este transformat in biogaz

Mediafax transmite ca investitia a fost sustinuta din fondurile proprii ale celor doua firme, romanii de la Baupartner asigura 40% din costurile totale.

Potrivit lui Michael Dietrich, fondatorul consortiului, aceasta este prima statie de producer a energiei regenerabile in cogenerare din biogaz de pe teritoriul Romaniei si va avea o putere de 1 MW pe ora energie electrica, capacitatea de lucru fiind de aproximativ din 8.000 de ore pe an. Asta inseamna ca statia va avea o productie anuala de 8.500 de MW pe ora energie electrica, echivalentul a 1,2 MW pe ora energie termica.

Energie electrica produsa din gunoi, in Romania - vezi unde

Investitia ar urma sa fie recuperata in opt, zece ani, sustine Dietrich.

Energia produsa in statia de la Filipestii de Padure va avea ca materie prima resturile organice si de porumb. Acestea sunt achizitionate de la producatorii din comuna.

Energia termica este furnizata sub forma de abur unei fabrici de mezeluri din apropiere, CrisTim, la un pret cu 25% mai ieftin decat energia termica produsa din gaz.

In prezent, Dietrich cauta investitori si parteneri carora sa le vanda energia produsa in fabricile pe care are de gand sa le construiasca in anii urmatori in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#statie energie biogaz Prahova, #fabrica energie regenerabila Romania, #energie biogaz Filipestii Padure , #energie regenerabila