Ziare.com

Solutii ieftine si eficiente pentru energie regenerabila

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 13:28

   

Solutii ieftine si eficiente pentru energie regenerabila
Cel mai recent studiu in domeniul energiei regenerabile arata ca se pot construi celule solare eficiente si daca folosim materiale sau metode foarte simple, extrem de ieftine. Materiale flexibile, folii de plastic chiar, toate pot contribui la realizarea unei celule de energie solara.

Studiul aduce o noua viziune in dezvoltarea constructiei de celule solare, care ar putea deveni accesibile unei categorii mult mai largi de populatie si, astfel, ar duce la utilizarea mai intensa a acestui tip de energie regenerabila. Potrivit cercetarilor conduse de universitatile din Sheffield si Cambridge, celulele solare din plastic (polimer) sunt mult mai ieftin de realizat decat cele conventionale de pana acum, din silicon.

Totodata, se pot produce in cantitati foarte mari. Astfel, este mai la indemana posibilitatea folosirii acestui tip de energie atat de catre consumatorii casnici, cat si de catre cei industriali.

Deocamdata, studiul este in derulare pentru a se afla cu exactitate cum anumite modificari de structura pot altera sau imbunatati eficienta totala a celulei solare bazate pe polimer (plastic). Cercetatorii care lucreaza in proiect spera ca, in viitorul apropiat, poate chiar in urmatorii 50 de ani, omenirea sa se bazeze pe energia solara, captata prin astfel de celule, pentru necesarul sau energetic si sa nu se mai apeleze la combustibil de tip fosil.

Ei considera ca celulele solare de polimer sunt suficient de ieftine, usor de produs si foarte eficiente cat sa ajunga sa acopere suprafete intinse, ajutand, astfel, la trecerea intr-o noua era a energiei regenerabile.

Sursa: Think Outside The Box

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1669 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

siliconul ala

este de fapt siliciu care este cu totul alta gasca in o cu toul alta traista

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor