Ziare.com

Spania suspenda temporar ajutoarele pentru energiile regenerabile

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 22:00

   

Spania suspenda temporar ajutoarele pentru energiile regenerabile
Guvernul spaniol a anuntat la sfarsitul acestei saptamani ca suspenda temporar ajutorul de stat pentru operatorii din sectorul producerii de energie din surse regenerabile. din ratiuni care tin de criza economica.

Astfel, in urma Consiliului de ministrii s-a decis suprimarea temporara a subventiilor acordate pentru noile instalatii de producere a energiei electrice din surse regenerabile.

"Situatia economica a Spaniei recomanda suspendarea temporara a ajutoarelor de construire pentru aceste instalatii din cauza costurilor prea ridicate pentru aceste sisteme de productie si distributie a energiei", se arata in comunicatul Guvernului spaniol.

Multumita ajutoarelor de stat acordate in ultimii ani Spania a devenit primul producator de energie din surse eoliene din Europa devansand Germania. La nivel mondial Spania este pe pozitia a treia dupa Statele Unite si China.

In martie 2011, vantul a devenit principala sursa de energie din Spania acoperind 21% din cerere, devansad sursele nucleare (19%). Pe parcursul anului trecut, energia dis surse regenerabile a acoperit 33% din necesarul tarii.

Citeste mai multe despre Spania suspenda temporar ajutoarele pentru energiile regenerabile pe Green Report.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 884 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor