Tesla lucreaza la cea mai mare baterie din lume: Ce se intampla daca proiectul esueaza

Sambata, 30 Septembrie 2017, ora 14:40
15187 citiri
Tesla lucreaza la cea mai mare baterie din lume: Ce se intampla daca proiectul esueaza
Foto: Guvernul Australiei

Compania americana Tesla a inceput deja cursa contracronometru pentru construirea celei mai mari baterii litiu-ion din lume, iar daca totul merge bine, ea va intra in functiune in doua luni.

Fondatorul companiei, Elon Musk s-a angajat ca, in cazul unui esec, toate costurile vor fi suportate de Tesla.

Lucrarile se desfasoara in sudul Australiei, contractul dintre Tesla Inc. si guvernul australian fiind semnat in luna iulie. Elon Musk a fixat termenul de 100 de zile, spunand ca daca instalatia nu va fi gata pana atunci, o va darui gratuit.

Ministrul australian al Energiei a anuntat ca se lucreaza de zor la noua instalatie inca doua luni de acum inainte, cand incepe vara in acea zona a continentului si consumul de energie va creste simtitor, scrie USA Today.

Aproape jumatate din constructie a fost deja finalizata, spune Musk.

Guvernul australian a luat decizia de a se axa mai mult pe energia regenerabila, dupa ce anul trecut aproape 1,7 milioane de oameni au ramas fara electricitate in sudul Australiei, din cauza penelor de curent cauzate de furtuni puternice.

"Superbateria" va reusi sa stocheze o cantitate uriasa de energie si, mai mult, va reduce numarul de intreruperi de curent, dupa cum s-a angajat fondatorul Tesla in luna iulie. Costurile se ridica la circa 50 de milioane de dolari australieni.

Mai exact, bateria ar trebui sa aiba o capacitate de 100 de megawati si sa stocheze circa 120MWh de energie, putand sa alimenteze in jur de 30.000 de locuinte.

Chiar daca Elon Musk a promis in iulie ca aceasta va fi cea mai mare baterie din lume, ea depasind-o de peste trei ori pe detinatoarea recordului de la acea data, iata ca intre timp altcineva i-a luat-o inainte. AES a rupt barierele in aceasta vara cu Centrul Energetic Alamitos, ai carei parametri sunt 100 MW/400 MWh, informeaza publicatia americana.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Tesla cea mai mare baterie , #energie regenerabila