Ziare.com

UE poate reduce cu 95% emisiile de carbon, folosind energii regenerabile

de Teodor Burnar
Vineri, 09 Iulie 2010, ora 17:09

   

UE poate reduce cu 95% emisiile de carbon, folosind energii regenerabile
Un raport al Greenpeace International si al Consiliului European pentru Energii Regenerabile sustine ca beneficiile fac sa merite investitia initiala de 2 trilioane de euro.

In 2050, Uniunea Europeana ar putea obtine 92% din energie din surse regenerabile, precum energia eoliana si cea solara, reducand in acelasi timp emisiile de carbon cu 95%, conform unui studiu Greenpeace citat de Guardian.

Chiar daca acest obiectiv pretinde o investitie de 2 trilioane de euro, Greenpeace a estimat ca s-ar face economii de combustibil mult mai mari, de 2.65 trilioane de euro.

"Acest studiu arata ca investitiile in energia verde vor creste pretul electricitatii, pe termen scurt si mediu. Dar ele vor salva trilioane de euro reprezentand costuri pentru combustibil, pana in 2030", se arata in raport, ale carui estimari se bazeaza pe analizele Centrului Aerospatial de la Stuttgart.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Agentia Federala pentru Mediu din Germania isi propune ca pana in 2050, sa obtina toata electricitatea din energii regenerabile. Deja, Germania obtine 16% din electricitate folosind energia eoliana, solara si alte surse.

Specialistii Greenpeace cred ca pana la jumatatea secolului, 97% din electricitatea europeana ar putea fi generata din energii regenerabile, ceea ce ar conduce la economii de 85 de miliarde de euro pe an.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1809 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor