Ziare.com

UE va depasi tinta de 20% energie regenerabila pana in 2020

de Alexandru Toreanik
Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 21:46

   

UE va depasi tinta de 20% energie regenerabila pana in 2020
Uniunea Europeana va depasi tinta privind cantitatea de energie regenerabila pe care sa o foloseasca pana in 2020. Oficialii europeni si-au propus ca 20% din totalul energiei folosite in 2020 sa fie "verde".

Potrivit Asociatiei europene a energiei eoliene, 15 din cele 27 de state membre UE se asteapta sa atinga si chiar sa depaseasca tintele nationale pe care si le-au stabilit, informeaza Reuters.

"Luate impreuna, planurile de actiune arata ca 20,7% din consumul de energie al UE-27 in anul 2020 va proveni din regenerabile", potrivit reprezentantilor Asociatiei.

Din cele 15 tari care spun ca vor folosi mai multa energie regenerabila decat si-au propus, Spania spune ca isi va depasi tinta cu 2,7%. Germania o va depasi cu 1,6%.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Luxemburg si Italia, cele doua tari care nu vor reusi sa atinga tinta de 20%, au anuntat ca intentioneaza sa importe energie regenerabila din alte tari.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 859 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor