Abu Dhabi vrea cea mai mare centrala solara din lume

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 19:55
1880 citiri
Abu Dhabi vrea cea mai mare centrala solara din lume
Foto: domain-b.com

O companie de stat din Abu Dhabi a anuntat ca va construi cea mai mare centrala solara din lume pentru a diversifica resursele energetice ale emiratului dependent de petrol.

Compania Masdar va cheltui impreuna cu alte doua companii europene, Total si Abengoa Solar, 600 de milioane de dolari pentru centrala care se va afla la 120 de kilometri de oras, informeaza Daily Telegraph.

Centrala va fi data in folosinta peste doi ani si va avea o capacitate de 100 de MW. Aceasta va acoperi, insa, doar o mica parte din necesarul energetic al emiratului, estimat sa ajunga la 20 de GW pana in 2020.

Totusi, reprezentantii companiei spera ca proiectul lor sa deschida calea unor noi investitii in capacitati si mai eficiente. Abu Dhabi si-a propus ca in urmatorii zece ani sa acopere 7% din necesarul energetic prin surse regenerabile.

Abu Dhabi, care are o populatie de 1,5 milioane de locuitori, a fost descris ca fiind cel mai bogat oras din lume datorita rezervelor uriase de petrol. Totusi, emiratul si-a propus sa fie un lider mondial in ceea ce priveste cultura si protectia mediului, motiv pentru care a si castigat dreptul de a gazdui sediul central al Agentiei Internationale pentru Energie Regenerabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#Abu Dhabi energie solara, #Abu Dhabi energie regenerabila, #Abu Dhabi centrala solara , #energie solara