Avionul solar isi incepe calatoria de-a lungul SUA

Vineri, 03 Mai 2013, ora 21:20
2051 citiri
Avionul solar isi incepe calatoria de-a lungul SUA
Foto: solar-impulse.epfl.ch

Avionul alimentat doar cu energie solara este pregatit pentru a decola din Golful San Francisco, aceasta fiind prima etapa a incercarii de a traversa Statele Unite.

Decolarea avionului, denumit Solar Impulse, este pregatita pentru vineri dimineata, de pe aeroportul Moffett Field, din sudul orasului San Francisco, destinatia fiind Phoenix, unde ar trebui sa ajunga dupa un zbor de 19 ore, potrivit Reuters.

Vor urma opriri suplimentare in Dallas, St. Louis si Washington D.C., cu pauze la fiecare destinatie pentru a astepta vreme favorabila. Echipajul de zbor spera sa finalizeze calatoria de-a lungul tarii in aproximativ doua luni, la Aeroportul International John F. Kennedy din New York.

Avionul va fi pilotat in schimburi de catre elvetienii Bertrand Piccard si Andre Borschberg, cofondatori ai proiectului.

Proiectul a fost demarat in 2003, cu un buget de 90 de milioane de euro pe zece ani.

Avionul este alimentat cu energie solara prin intermediul celor 12.000 de panouri solare de pe aripi, care reincarca simultan baterii cu o capacitate de stocare echivalenta cu cea unei masini electrice Tesla, asfel incat Solar Impulse poate zbura si noaptea.

Cert este ca acesta nu va stabili recorduri in ceea ce priveste viteza sau altitudinea, deoarece poate urca treptat pana la doar 8.500 de metri, iar viteza medie este de 69 km/ora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#avion energie solara zbor, #Solar Impulse avion solar , #energie solara