Cele mai "verzi" orase din intreaga lume

Sambata, 03 Mai 2014, ora 20:26
6243 citiri
Cele mai "verzi" orase din intreaga lume
Foto: theweek.com

Autoritatile din cateva mari orase ale lumii au acordat toata atentia necesara economisirii energiei.

Tehnologia de ultima ora le-a ajutat in efortul lor de protejare a mediului.

Oslo, Norvegia

Capitala acestei tari este de mult timp in topul celor mai curate orase din lume. In plus, in Oslo, nivelul emisiei de carbon pe cap de locuitor este cel mai mic, raportat la orasele europene.

Aproape 140 de autobuze vor fi alimentate in curand cu biocombustibil obtinut din gunoi menajer, scrie The Week.

Numeroase cladiri dispun in prezent de surse regenerabile de incalzire. Autoritatile din capitala norvegiana spera sa elimine complet combustibilii fosili pana in anul 2020.

Copenhaga, Danemarca

In prezent, Copenhaga detine titlul de "Capitala verde europeana". De exemplu, in 2010, unul din trei locuitori se deplasa cu ajutorul bicicletelor. Reprezentantii oficialitatilor spera sa creasca aceasta cifra la 50 de procente pana in 2015 si sa elimine emisiile de carbon pana in 2025.

Adelaide, Australia

In orasul sudic din Australia functioneaza in prezent primul autobuz alimentat exclusiv cu energie solara. In plus, acolo sunt oferite gratis 500 de biciclete locuitorilor care vor sa se plimbe cu ele.

Conform companiei Mercer, cea care a facut un studiu in domeniu, Adelaide era in 2010 pe locul sapte in clasamentul celor mai prietenoase orase cu mediul inconjurator.

Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

Nu multi s-ar astepta ca un astfel de oras, localizat in desert, sa fie considerat "verde". O comunitate cunoscuta drept Masdar va fi una dintre cele mai independente energetic din intreaga lume.

Ea este in prezent in faza de constructie langa un aeroport, bazandu-se pe energia solara si pe cea provenita de la alte surse regenerabile.

Vancouver, Canada

In urma cu cinci ani, primarul din Vancouver a lansat o campanie agresiva in urma careia se doreste ca orasul sa devina cel mai "verde" din intreaga lume pana in anul 2020.

Initiativa Greenest City 2020 a dus la adoptarea unor noi reguli de ridicare a cladirilor. Ele vor fi facute din materiale nepoluante si vor dispune de instalatii care sa ajute la economisirea apei. Oamenii prefera tot mai mult sa se deplaseze pe biciclete, sustinand astfel eforturile autoritatilor.

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#energie solara oras, #oras energie solara, #biocombustibil masini, #masini biocombustibil , #energie solara