Efectele furtunilor magnetice, similare cu cele de la Cernobil

Joi, 17 Februarie 2011, ora 20:07
5148 citiri
Efectele furtunilor magnetice, similare cu cele de la Cernobil

Pamantul va incepe sa resimta efectele uriasei explozii solare, care s-a produs in noaptea de luni spre marti, chiar de joi seara. Potrivit specialistilor de la Observatorul Astronomic, scutul magnetic al Terrei va fi afectat in jurul orei 20.00, de norul imens de particule incarcate electric, care se deplaseaza spre planeta noastra cu o viteza de 1.000 de kilometri pe secunda.

Explozia solara de marti este cea mai puternica din ultimii 4 ani si este prima de acest fel din noul ciclu de activitate a Soarelui, care a inceput in 2011, si al carui maxim estimat se va produce in 2013.

Efectele furtunii magnetice se vor inregistra insa in functie de spectrul

electromagnetic al benzii de radiatii, potrivit profesorului doctor George Iana, seful sectiei Radiologie si imagistica medicala din cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

"Consecintele sunt in stransa legatura cu structura norului, iar acest lucru poate fi precizat de fizicieni. In cazul in care norul emite raze X, iar dozele din atmosfera sunt de aproximativ 7 ori mai mari decat limitele admise, atunci exista un potential iradiant. In aceasta situatie, efectele inregistrate se pot vedea pe termen lung si pot fi comparabile cu cele ale exploziei de la Cernobil. Pot aparea malformatii, in special la copii, iar femeile insarcinate ar trebui sa-si ia masuri de precautie", a declarat pentru "Green Report", profesorul doctor George Iana.

Citeste mai mult despre Efectele furtunilor magnetice, similare cu cele de la Cernobil pe Greenreport.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#furtuni solare sanatate, #efecte explozii solare, #efecte cernobal simila , #energie solara