Certificat energetic ieftin si rapid

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 08:00
2929 citiri
Certificat energetic ieftin si rapid
Foto: http://www.certificat-energetic-aici.ro/

In cazul in care esti pe cale sa-ti vinzi sau sa-ti dai spre inchiriere apartamentul sau casa, inseamna ca esti in cautarea unui certificat energetic (certificat de performanta energetica).

Daca deja te incrunti gandindu-te la bani multi cheltuiti, mult deranj si stres, iti recomand am sa nu te grabesti cu concluziile: poate sa fie ieftin, rapid si fara bataie de cap. PFA Barbuta Catalin Felix foloseste de la inceput ca motto cuvintele "certificat energetic ieftin si rapid".

"Suntem ingineri de specialitate, auditori energetici atestati (Barbuta Catalin Felix - legitimatie seria UA nr. 01648, grad profesional II, specialitatea: constructii si instalatii) ", spun specialistii.

Preturi pentru intocmirea unui certificat energetic

In cazul in care locuinta este in Bucuresti sau localitatile din judetul Ilfov, poti avea certificatul dorit in maximum 24 de ore de la vizitarea imobilului de catre echipa noastra de masuratori, iar preturile nu o sa te sperie:

  • certificat energetic pentru o garsoniera: 130 lei;
  • pentru apartamente cu 2 camere: 160 lei;
  • apartamente cu 3 camere: 170 lei;
  • pretul pentru apartamentele cu 4 camere: 190 lei;
  • certificat energetic pentru case sau vile: de la 400 lei.

"Suntem neplatitori de T.V.A., deci pretul este unul final. Dupa intocmirea certificatului energetic, il primesti fara a plati nici o taxa suplimentara (predare personala in Bucuresti).

Am intocmit pana in prezent sute de certificate energetice, de cativa ani facem acest lucru zilnic pentru mai multi beneficiari pe zi: apartamente si case, ansambluri rezidentiale etc.

Ne gasiti online pe unul dintre cele doua site-uri ale firmei: www.certificat-energetic-aici.ro si www.certificatenergetic1.ro", mai spun specialistii.

Ce este un certificat energetic? Obligativitatea existentei unui certificat energetic

Daca nu stii ce este acest certificat de performanta energetica, te vom lamuri (simplificand putin lucrurile): stii ca frigiderul tau de acasa este incadrat intr-o clasa energetica?

Oarecum asemanator se intampla si in cazul constructiilor: exista 7 clase de performanta energetica, de la clasa A (constructiile cele mai eficiente din punct de vedere energetic) pana la clasa G (constructiile cu cea mai redusa eficienta energetica).

Locuintele din Romania se incadreaza in general intre clasele B si E.

Valabilitatea acestui document este de 10 ani (in cazul in care locuinta nu a suferit lucrari importante de modernizare).

Certificatul energetic se intocmeste doar de catre specialisti atestati conform legii (numiti auditori energetici atestati). Acestia trebuie sa indeplineasca anumite conditii (studii si experienta) si trebuie sa promoveze un examen foarte sever (repetat la fiecare 5 ani).

In cazul in care nu ai citit legea, inseamna ca ti-a spus notarul despre faptul ca acest document este obligatoriu. Conform legii (Legea nr. 372/2005 republicata si Legea 159/2013), contractul de vanzare-cumparare sau inchiriere care s-a incheiat fara a exista un certificat energetic valabil pentru acea cladire, este supus nulitatii relative si poate fi atacat in instanta.

La fel, in cazul constructiilor noi, procesul verbal incheiat la receptia de la terminarea lucrarilor este nul de drept daca nu exista si o copie a certificatului energetic.

Conform legii, certificatul de performanta energetica se elibereaza de catre un specialist atestat (auditor energetic) si se solicita de catre proprietarul/investitorul/administratorul cladirii /unitatii de cladire (in cazul apartamentului sau casei, proprietarul solicita si achita costurile pentru eliberarea unui certificat energetic).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#certificat energetic, #certificat performanta energetica, #cum obtii certificat energetic, #lege certificat energetic , #energie termica