Elena Udrea lanseaza programul "Prima reabilitare termica" (Video)

Joi, 01 Iulie 2010, ora 09:49
4122 citiri
Elena Udrea lanseaza programul "Prima reabilitare termica" (Video)

Proprietarii de case vor putea beneficia si ei de programul reabilitarilor termice si statul va suporta dobanda subventionata a unui credit luat de catre cei care doresc sa-si reabiliteze locuintele, potrivit unei noi ordonante de urgenta.

Prim-ministrul Emil Boc a declarat ca Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta promovata de Ministerul Dezvoltarii Regionale impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, care se refera la sprijinirea cetatenilor pentru contractarea de credite cu garantii de stat pentru reabilitarea termica a locuintelor.

"Am extins mecanismul garantiilor guvernamentale, pe care il avem, de exemplu, in cadrul programului Prima Casa, si in cadrul programului prin care asociatiile de proprietari pot, cu garantia statului, sa acceseze imprumuturi de la banca pentru a putea sa-si rezolve, cu costuri rezonabile, reabilitarea termica a blocurilor de locuinte", a declarat premierul Boc, potrivit unui comunicat al Guvernului remis joi Ziare.com.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a aratat ca ordonanta permite ca si proprietarii de locuinte unifamiliale sa beneficieze de ajutorul statului si de conditii avantajoase de finantare, pentru a-si reabilita termic locuinta, in conditiile in care actualul program de reabilitare termica se adresa doar proprietarilor din condominii (blocuri).

O alta noutate pe care ordonanta de urgenta o aduce se refera la faptul ca statul ofera garantii guvernamentale si suporta dobanda subventionata a unui credit luat de catre cei care doresc sa-si reabiliteze locuintele, spre deosebire de actualul program prin care MDRT suporta 50% din costul lucrarilor de reabilitare, 30% suporta primaria si 20% de proprietarii.

Tipurile de lucrari care se pot finanta in conditiile actualei ordonante sunt: reabilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente, repararea, dupa caz inlocuirea/achizitionarea cu montaj a centralei termice de bloc/scara, respectiv a centralei termice aferenta locuintei unifamiliale, precum si a instalatiilor aferente acesteia, introducerea, dupa caz, a unor sisteme alternative pentru asigurarea partiala/ totala a energiei pentru apa calda de consum, iluminat si/sau incalzire.

Decizia de reabilitare termica in cazul asociatiei de proprietari se ia cu votul a minimum 90% din membrii asociatiei de proprietari.

"Tintele pe care le-am avut in vedere au fost impulsionarea procesului de reabilitare termica, incurajand si proprietarii de case sa investeasca in confortul propriei locuinte, astfel incat facturile la intretinere sa fie mult mai mici si, de asemenea, contributia la atingerea obiectivelor europene referitoare la eficienta energetica a cladirilor" a declarat ministrul Udrea.

"Un alt obiectiv avut in vedere este acela de a incuraja sectorul constructiilor, fiind evident ca statul, in perioada de criza, trebuie sa impulsioneze revigorarea acestui sector, in care este angajata o mare parte a fortei de munca si din care vin foarte multe taxe si impozite la bugetul de stat" a adaugat ministrul Dezvoltarii.

A.I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#case reabilitare termica, #reabilitare termica fonduri, #prelungire program reabilitare termica , #energie termica