Firea vrea sa construiasca un nou CET in nord-vestul Capitalei. Cost: 70 de milioane de euro

Joi, 28 Septembrie 2017, ora 14:53
5270 citiri
Firea vrea sa construiasca un nou CET in nord-vestul Capitalei. Cost: 70 de milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat joi, in sedinta CGMB, ca din cele 100 de milioane de euro care sunt realocate companiilor din Holdingul Bucuresti Capitala Europeana, prin rectificare bugetara 70 de milioane de euro merg pentru construirea unui nou CET, in zona de nord-vest a orasului.

Firea a respins, in context, acuzatiile conform carora, prin rectificarea bugetara aflata joi pe ordinea de zi a sedintei Consiliului General al Municipiului Bucuresti, s-ar taia bani de la proiectele de investitii.

"Astazi spunem adio unui model administrativ invechit si retrograd, in care subordonatele Primariei erau regii autonome si administratii si capitalizam societatile comerciale ale Holdingului Bucuresti Capitala Europeana", a precizat Firea.

Ea a adaugat ca aceste societati comerciale vor functiona transparent, vor fi supuse prevederilor legislatiei privind achizitiile publice si controlului structurilor specializate ale statului, precum si controlului CGMB.

"Nu se taie bani de la investitii, ci investitiile vor fi realizate, direct sau in parteneriat, de catre societatile comerciale ale Primariei Capitalei", a spus Firea.

Gabriela Firea a respins si acuzatia aparuta in spatiul public potrivit careia municipalitatea ar urma sa angajeze mii de oameni.

"Cele mai multe companii din Holdingul Bucuresti Capitala Europeana provin din vechile regii si administratii si vor prelua personalul acestora", a mentionat ea, subliniind ca numai companiile ale caror obiecte de activitate sunt noi vor face angajari de personal nou, cum sunt cea de constructii si cea de dezvoltare durabila.

Compania de dezvoltare durabila trebuie sa intocmeasca, cu celeritate, studii de fezabilitate pentru marile proiecte ale municipalitatii, potrivit primarului Capitalei, un exemplu in acest sens fiind studiul de fezabilitate necesar obtinerii celor 187 de milioane de euro pentru modernizarea retelei RADET din fonduri europene.

De asemenea, primarul general a precizat ca a plafonat salariile angajatilor din companiile holdingului municipal la nivelul celorlalte salarii din Primaria Capitalei, dupa marirea acestora din urma. In opinia sa, nu pot fi atrasi specialisti de top, in cadrul acestor societati comerciale, daca li se ofera doar salariul minim sau mediu pe economie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Firea CET nord Bucuresti cost, #nou CET Bucuresti , #energie termica