Repartitoarele, obligatorii prin lege: pana cand trebuie montate si ce amenzi se dau

Luni, 20 Octombrie 2014, ora 15:00
18551 citiri
Repartitoarele, obligatorii prin lege: pana cand trebuie montate si ce amenzi se dau
Foto: Wikipedia

Toti romanii sunt obligati prin lege sa aiba repartitoare pe calorifere pana la data de 31 decembrie 2016. In caz contrar, ar putea fi amendati.

"In imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica este obligatorie montarea contoarelor pana la 31 decembrie 2016 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru incalzire/racire si apa calda la nivelul fiecarui apartament sau spatiu cu alta destinatie.

In cazul in care utilizarea de contoare individuale nu este fezabila din punct de vedere tehnic sau nu este eficienta din punct de vedere al costurilor, este obligatorie montarea repartitoarelor individuale de costuri pe toate corpurile de incalzire din fiecare unitate imobiliara in parte", se arata in Legea privind eficienta energetica.

Romanii care nu vor avea repartitoare la data mentionata in actul normativ sunt pasibili de amenzi de pana la 200 de euro, informeaza Romania Tv.

Directorul Colterm, societatea care gestioneaza reteaua de termoficare din Timisoara, Cristian Mircea, arata ca "toti cei care sunt bransati la sistemul centralizat de incalzire trebuie sa aiba repartitoare in locuinte, sau contoare, e nevoie de o unitate de masura".

Repartitoarele erau obligatorii si pana acum, insa legea nu prevedea o data anume pana la care romanii erau nevoiti sa le monteze. In consecinta, actul normativ a fost modificat si republicat in Monitorul Oficial la 1 august 2014.

Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#repartitoare calorifere obligatorii, #amenzi repartitoare calorifere , #energie termica