"Casa verde" continua si in 2012

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 08:12
23771 citiri
"Casa verde" continua si in 2012
Foto: Arhiva

Chiar daca ministrul Mediului, Laszlo Borbely, sustine ca Romania a devenit una dintre cele mai atractive state din UE in ce priveste investitiile in energii regenerabile, o comisie a Parlamentului European vine sa verifice parcurile eoliene din tara noastra, iar lucrarile la microhidrocentrala de pe raul Capra au fost sistate, acestea afectand mediul inconjurator.

Investitiile verzi sunt sustinute de minister, cu conditia ca acestea sa nu afecteze mediul inconjurator, scrie Puterea.

Programul "Casa Verde" continua si in 2012, cu o suma mai are decat anul acesta, chiar daca, pana acum, pentru 2011 nu s-a semnat nici un contract.

Acest program, finantat prin Fondul pentru mediu, prevede subventionarea cu 6.000-8.000 de lei achizitia si montajul unei centrale pe peleti, panouri solare sau pompe de caldura. Pentru 2012, suma pusa la dispozitia beneficiarilor persoane fizice urca la 150 milioane de lei, fata de 100 de milioane in acest an.

"Romania este una dintre cele mai atractive tari din UE in ceea ce priveste investitiile in energiile regenerabile, ca urmare a certificatelor verzi care se aloca", a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului, miercuri, la deschiderea Renexpo South-East, targ international de energie.

Potrivit acestuia, sustinerea productiei de energie verde trebuie sa tina seama de capacitatea tuturor consumatorilor de a suporta cresterea de pret, dar si de problemele de mediu pe care le ridica aceste investitii.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#Casa Verde, #energie regenerabila, #proiecte mediu , #energie verde