Cladiri ecologice uimitoare (Galerie foto)

Marti, 29 Mai 2012, ora 12:31
6050 citiri
Cladiri ecologice uimitoare (Galerie foto)
Foto: Huffington Post

Intr-o perioada caracterizata si de o criza ecologica globala, numerosi arhitecti si designeri de constructii din intreaga lume sunt extrem de preocupati de gasirea unor strategii care sa atenueze efectele negative ale obiceiurilor generale de consum ale oamenilor si care sa maximizeze folosirea unor resurse viabile de energie.

Iar aceste strategii inseamna, printre altele, integrarea cat mai frecventa a unor tehnologii ecologice care folosesc puterea soarelui si a vantului.

Conform Huffington Post, iata cateva cladiri ecologice impresionante.

1. Scoala PS 62 Net Zero

P.S.62 Richmond va fi prima scoala independenta din punct de vedere al energiei electrice din orasul New York si din partea de nord-est a Statelor Unite ale Americii. Cand va fi terminata, aceasta va produce suficienta energie din resurse regenerabile, gratie unei "haine" de panouri solare fotovoltaice.

In plus, aceasta va consuma cu 50% mai putina energie comparativ cu o scoala clasica. Si asta deoarece are incorporate o serie de tehnologii care reduc consumul de energie, cum ar fi becuri care se sting atunci cand nu mai "simt" miscare in zona.

2. Centrul de conferinte KAFD

Aceasta cladire cu un aspect futurist este situata in Riyadh, Arabia Saudita, si are incorporate de asemenea mai multe tehnologii prietenoase cu mediul, printre care se numara un sistem de ventilatie cu un "semineu solar", ce foloseste caldura solara pentru a misca aerul prin conductele speciale, si un acoperis verde, cu gazon si diverse alte plante.

3. Shenzhen Energy Mansion

Shenzhen Energy Mansion din Shenzhen, China, este un zgarie-nori masiv care foloseste caracteristicile climatului natural pentru a regla temperaturile interne. "Pliurile" de pe fatada au rolul de a feri pe cat se poate cladirea de razele soarelui, ajutand astfel la evitarea problemelor legate de supraincalzire, care apar la fatadele traditionale.

Astfel, cladirea este una care economiseste energie, fiind foarte putin dependenta de sistemul de racorire bazat pe aer conditionat.

4. Turnul Pearl River

Un alt imobil situat in China, de data aceasta in Guangzhou, redefineste posibilul in constructii ecologice, incorporand cele mai noi descoperiri in tehnologie verde si inginerie. Turnul cu o inaltime de 309 metri are niste fatade atipice, "sculptate", care au rolul de a directiona vantul spre un sistem intern. Puterea vantului impinge niste turbine din cadrul acelui sistem, iar acestea genereaza energie pentru cladire.

5. Amagerforbraending

Un proiect de constructie eco din Copenhaga, Danemarca, include transformarea vechii fabrici Amagerforbraending intr-o combinatie de uzina care sa creeze energie regenerabila si un complex turistic pentru schi.

6. Hualien Beach Resort

Situat intre doua delte din Taiwan, Hualien Beach Resort este inca o cladire cu aspect desprins parca din filmele SF, creata in asa fel incat sa nu faca risipa de energie, asa cum se intampla in cazul multora dintre cladirile clasice.

Construirea sa in "trepte" face ca razele puternice de la soare sa fie blocate, in timp ce lumina de nord-sud, mai slaba, este lasata sa intre. Mai mult, acoperisurile acoperite cu verdeata reduc acumularea de caldura in interior.

7. Sculpture Building and Gallery

Aceasta cladire este o extensie a departamentului de arte din cadrul Universitatii Yale din New Haven, Connecticut. In primul an, acest imobil, tot ecologic, va gazdui Scoala de Arhitectura din cadrul prestigioasei universitati, iar ulterior va fi centrul permanent al Departamentului de Sculptura.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#cladiri ecologice, #cladiri ecologice impresionante, #cladiri ecologice uimitoare, #imobile independente energie poze , #energie verde