Ziare.com

O noua clasa energetica pentru electrocasnice: A+++

Marti, 28 Iunie 2011, ora 16:38

   

O noua clasa energetica pentru electrocasnice: A+++
Producatorii de electrocansice vor fi obligati, incepand cu luna decembrie a acestui an, sa schimbe etichetele energetice ale aparatelor comercializate, dupa introducerea unei noi clase de eficienta energetica, A+++.

Etichetele noi au introdus clasele A+, A++, A+++, iar textul explicativ a fost inlocuit de pictograme. In plus, devine obligatorie declaratia privind emisiile de zgomot pentru toate produsele la care zgomotul reprezinta un criteriu relevant.

Pana acum aparatele electrocasnice au fost etichetate cu clase energetice incepand cu A++ (cel mai eficient energetic), A+, A, B, C, D, E, F, G (cel mai putin eficient energetic) in toate statele membre UE.

Noua clasa energetica a aparut odata cu intrarea in vigoare, la sfarsitul anului 2010, a Directivei 2010/30/EU si devine cea mai eficienta energetic, ierarhizarea oprindu-se la clasa D (care devine cea mai ineficienta energetic).

Implementarea Directivei reprezinta o etapa importanta pentru cresterea eficientei energetice in viitor pentru toti cetatenii UE, in scopul reducerii facturilor de electricitate si protejarii mediului.

Citeste mai mult despre O noua clasa energetica pentru electrocasnice: A+++ pe GreenReport.ro

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7974 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor