Ziare.com

Tehnologia uluitoare care poate transforma complet o locuinta

Vineri, 19 Decembrie 2014, ora 08:02

   

Tehnologia uluitoare care poate transforma complet o locuinta
Locuintele viitorului vor trebui sa fie independente energetic. In functie de conditiile meteorologice, fiecare casa trebuie adaptata de proprietar pentru a face fata cu bine la diversele provocari si a nu presupune costuri mari de intretinere. O companie suedeza a creat o tehnologie cu adevarat uluitoare ce raspunde acestor nevoi.

Sol Tech Energy a creat acoperisul de sticla care lasa lumina soarelui sa patrunda in casa si ofera o izolare foarte buna, scrie Digital Trends. Sub acest tip de acoperis se gaseste un material special ce capteaza razele solare, insa acoperisul de sticla lasa si aerul sa circule pe sub el pentru a se incalzi.

Energia generata de acest proces e folosita la sistemul de incalzire al casei. Astfel, ea poate fi incalzita chiar daca foloseste ca mediu aerul sau apa. Un mare dezavantaj este faptul ca oricine poate privi de sus intr-o locuinta de acest fel, dronele reprezentand in acest caz un pericol real.

In timpul verii, un convector transfera caldura la un sistem aflat la nivelul solului, lichidul din interiorul lui ajutand la mentinerea unei temperaturi scazute in casa. Pe de alta parte, locuintele viitorului pot fi facute chiar si din panouri fotovoltaice, conform expertilor de la Universitatea Oxford.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Astfel, ei spun ca banii investiti intr-o fatada sunt doar cu 10% mai multi decat in mod normal, in cazul in care locuinta cuiva este acoperita cu asemenea panouri. In plus, proprietarul isi poate alege chiar si culoarea acestei sticle a panourilor, desi cea mai eficienta este culoarea albastra.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4034 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor