Apocalipsa termica - urmatorii 50 de ani ne aduc temperaturi extreme

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 21:51
6280 citiri
Apocalipsa termica - urmatorii 50 de ani ne aduc temperaturi extreme
Foto: Daily Mail

Cercetatorii de la Universitatea din Hawaii sustin ca incalzirea globala produsa din cauza interventiei omului asupra mediului este acum inevitabila. In urmatorii 50 de ani, temperaturile de pe pamant ar putea ajunge la valori insuportabile, mai ales in zona tropicelor.

Oamenii de stiinta prevad un viitor sumbru pentru Terra. Peste cateva zeci de ani, milioane de oameni vor fi relocati si multe specii vor disparea, scrie Daily Mail.

Locuitorii din marile orase precum New York sau Londra se vor lupta pentru supravietuire. In numai 50 de de ani cercetatorii prevad o apocalipsa termica. Oamenii vor trebui sa suporte temperaturi pe care nu le-au mai exprimentat pana acum.

Cercetatorii sustin ca este prea tarziu ca aceasta apocalipsa sa mai poata fi oprita si ca omenirea trebuie sa se pregateasca pentru acele perioade de caldura intensa, in care iernile vor veni cu temperaturi mai mari decat am putut experimenta in verile caniculare.

Potrivit specialistilor, orase precum New York vor ajunge la temperaturi extreme pana in 2047, Los Angeles pana in 2048, si Londra pana in 2056.

Daca totusi emisiile de dioxid de carbon vor fi tinute sub control, New York va reusi sa amane valul de caldura pana in 2072 si Londra pana in 2088. Cercetatorii sustin ca exista o marja de eroare de numai cinci ani in calculele lor.

In 30 de ani, carbonul eliberat de omenire va declansa incalzirea catastrofala a Pamantului

Potrivit studiului, caldura extrema va afecta in primul rand zonele de la tropice iar apoi se va extinde.

"Va fi foarte neconfortabil pentru oameni si extrem de neconfortabil pentru alte specii. Tarile care vor resimti cel mai puternic aceste temperaturi extreme vor fi cele care nu au capacitatea economica sa se apere. In mod ironic, acestea sunt de fapt statele care sunt cel mai putin responsabile pentru acest dezastru", a declarat Camilo Mora, cel care a condus studiul.

Pentru acest studiu, oamenii de stiinta au facut observatii climatice, au urmarit modele climatice, au realizat modele computerizate si au adunat alte date cu ajutorul carora au aratat ca fiecare an de aici incolo va veni cu temperaturi mai mari decat maximele din ultimii 150 de ani.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#temperaturi mari apocalipsa lume, #Terra val caldura apocalipsa termica, #scenariu apocaliptica incalzire extrema , #incalzire globala