Dezastrele viitorului, prezise de un Nostradamus american

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 09:33
10842 citiri
Dezastrele viitorului, prezise de un Nostradamus american
Foto: senexx.com

Edgar Cayce (1877-1945) este un nume cunoscut in America. A fost clarvazatorul si vindecatorul pe care americanii il considera un fel de Nostradamus al lor. Se spune ca ar fi autorul unui numar de 26 de mii de previziuni, cu privire la o mare varietate de subiecte.

Preziceri notorii

Cele mai multe dintre profetiile sale le facea in stare de transa, fapt pentru care a si fost supranumit "profetul adormit", noteaza portalul Otvetim. Era consultat de bolnavi intrucat, in stare de transa fiind, stia sa stabilasca diagnosticul si sa prescrie tratamentul adecvat. Cel putin, asa i-a mers vestea.

Cu toata faima sa, diagnosticurile si profetiile lui Edgar Cayce, desi atrag atentia cercetatorilor si multor curiosi, trebuie privite cu rezerva. Cele mai socante nu ne-au fost transmise direct de el prin documente scrise. Au fost consemnate de martorii la starea lui de transa, mai exact ne-au comunicat ce intelegeau ei din ceea ce spunea Cayce.

Totusi, faptele merita atentia nostra, intrucat numeroase preziceri ajunsesera notorii inainte de producerea evenimentelor istorice, iar altele provin din surse care merita totusi increderea.

Unele dintre viziunile sale, confirmate ulterior, sunt din domeniile politic si economic. Astfel, a prezis criza economica din 1929, oferind detalii surprinzatoare asupra evenimentelor dezastruoase de la bursele de valori si a prevazut revenirea economica de dupa 1933.

Cand s-au publicat aceste preziceri, el era inca in viata si ar fi avut ocazia sa le nege, daca ar fi considerat ca nu-i apartin. Dar n-a facut-o, acceptand astfel tacit ca-i apartin.

300 volume in 35 de tari

In prezent, exista mii de cercetatori care studiaza in ce masura capacitatile sale de a prevedea sunt reale, iar cu privire la viata si la activitatea lui s-au scris peste 300 de volume, publicate in 35 de tari.

Dar dintre toate previziunile sale, cele mai neasteptate sunt cele care privesc Rusia. A avut o predilectie in acest sens, desi la timpul sau nu pare sa fi prorocit caderea monarhiei si instalarea la carma a puterii comuniste.

Cu toate acestea, a avut o viziune clara cu privire la cursul celui de al Doilea Razboi Mondial. A prevazut retragerea trupelor sovietice si reluarea ofensivei, pana la victoria de la Berlin.

Acelasi Edgar Cayce nu s-a sfiit sa afirme cat se poate de clar, nu prin catrene cu dus si-ntors, ca Nostradamus: "Nu va apuca sa se incheie secolul XX, cand se va produce prabusirea neasteptata a comunismului, iar comunistii isi vor pierde toata autoritatea lor in Uniunea Sovietica". A prezis insa intarirea puterii comuniste in China.

Dezastrele aduse de incalzirea globala

Este interesant ca, inca din 1930, el vorbea despre incalzirea globala si avertiza ca fenomenul poate produce dezastre, intr-o vreme cand nimeni nu se gandea inca la asa ceva.

El a prezis ca zonele cu clima rece sau subtropicala vor deveni tropicale, ghetarii se vor topi, iar vulcanii se vor activa. A prezis ca arii intinse de pe coasta estica a Americii vor disparea, inghitind New York si Connecticut. Un val urias urma sa mature coasta vestica a continentului, nimicind California.

Conform previziunilor lui Cayce, catastrofe climatice si seismice vor afecta intreaga planeta, care astfel va suferi modificari esentiale.

Norocul Rusiei sau o speculatie de ultim moment?

Doar Rusia va fi avantajata, pentru faptul ca accesul ei la ocean se afla numai la o extremitate si practic este lipsita de fenomene seismice. Centrul civilizatiei ruse se va muta in vestul Siberiei, cel mai ocrotit din aceste punct de vedere.

Dezastrele prezise de Cayce erau punctate si in timp: sfarsitul secolului XX. Daca n-au avut loc, putem gandi ca au intervenit masurile luate de societate pentru protectia mediului si pentru prevenirea incalzirii globale.

Dar cele mai recente cercetari estimeaza ca topirea ghetarilor din Groenlanda si din Antarctica ar putea tulbura echilibrul fragil al sistemului tectonic. Oricand pot aparea eruptii vulcanice de proportii, cutremure, tsunami si inundatii.

In ciuda cercetarilor facute, viziunea lui Edgar Cayce ramane inexplicabila, dar neprotejarea mediului de catre noi poate usor duce la catastrofele prezise de el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#profetii Edgar Cayce, #previziuni dezastre incalzire globala , #incalzire globala