Dezastrul Terrei: Topirea ghetii arctice ameninta omenirea?

Miercuri, 22 August 2012, ora 12:33
3747 citiri
Dezastrul Terrei: Topirea ghetii arctice ameninta omenirea?
Foto: inquisitr.com

Gheata din Oceanul Arctic va ajunge la minimul pe care l-a avut de-a lungul timpului si chiar va depasi acest record, chiar saptamana viitoare.

Specialistii unui institut american specializat sustin ca, daca se micsoreaza in continuare, nivelul ghetii arctice va stabili un record negativ, scrie inquisitr.com. Acest nivel va fi atins pana la finalul lunii august, spune Walt Meier, specialist in domeniu.

Impactul asupra climei globale

Gheata acestui ocean este importanta deoarece zona respectiva are un impact notabil asupra climei globale. Disparitia ghetii de aici va insemna deschiderea unui pasaj nord-vestic al oceanului, in nordul Canadei si Alaskai si a unei alte rute nordice de care tin Europa si Siberia.

Estimarile se bazeaza pe ritmul rapid in care gheata s-a topit in ultimele saptamani. James Hansen, un om de stiinta de top al NASA, sustine ca o prima consecinta a topirii ghetii arctice va fi instabilitatea ghetii din Groelanda, dar si eliberarea hidratilor de metan. Omenirea va resimti puternic impactul acestor schimari pe care planeta le sufera.

Masuratorile facute din satelit au aratat ca topirea ghetii a avut cea mai mare intensitate din ultimii 30 de ani in care s-au facut astfel de masuratori. Prognoza pentru anul viitor nu este una pozitiva, situatia putand sa fie chiar mai rea decat acum.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#topire gheata oceanul arctic, #calota glaciara incalzire globala, #canicula caldura cod rosu , #incalzire globala
Comentarii
Poza Melody_Gardot
Melody_Gardot
rank 5