Fenomen bizar la Polul Nord: Temperaturi neobisnuit de ridicate

Autor: Ana Ilie
Joi, 31 Decembrie 2015, ora 08:22
7394 citiri
Fenomen bizar la Polul Nord: Temperaturi neobisnuit de ridicate
Foto: Arhiva Ziare.com

Polul Nord ar putea avea vreme mai calda decat Chicago, Vienna sau Istanbul spre sfarsitul acestei saptamani, datorita unui sistem cu presiune scazuta care este responsabil de tornade in Dallas si ploi torentiale in Marea Britanie.

Temperatura din zona arctica ar putea fi cu 35 de grade mai ridicata decat media pentru aceasta perioada a anului, avertizeaza meteorologii, citati de The Guardian.

Proiectiile computerizate arata ca temperatura aerului la polul Nord, aflat in prezent in intuneric timp de 24 de ore pe zi, ar putea ajunge la 5 grade Celsius, in conditiile in care in general in aceasta perioada se inregistreaza -30 pana la -35 grade. S-ar ajunge astfel la temperaturi mai blande decat in mare parte din Canada si SUA.

Fluctuatiile de temperatura sunt frecvente in zona arctica, insa aceasta este extrema si "incredibil de inspaimantatoare si rara", a spus meteorologul Eric Holthaus.

"Potrivit oricarei masuratori, acestea sunt recorduri de temperatura extrem de calde pentru Polul Nord", a scris si bloggerul climatic Robert Scribbler.

Temperatura neobisnuit de ridicata din zona arctica coincide cu vremea neobisnuit de calda din Europa si estul SUA si ploile torentiale din sudul Americii. Aceasta temperatura poate afecta acumularea de gheata in timpul iernii in zona arctica, in conditiile in care calota de ghetaa a fost deja afectata de incalzirea globala.

Aceste conditii au provocat una din cele mai puternice furtuni din nordul Atlanticului, furtuna Frank, ce a afectat Anglia, Scotia si Irlanda de Nord.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#temperatura ridicata Polul NOrd, #Polul Nord temperatura avertisment , #incalzire globala