Ziare.com

Google Earth a lansat harta interactiva a schimbarilor climatice (Video)

Duminica, 25 Iulie 2010, ora 08:47

   

Google Earth a lansat harta interactiva a schimbarilor climatice (Video)
Google Earth a creat o noua harta interactiva, care perimite vizitatorilor sa vada concret schimbarile climatice care ar putea sa apara pe Terra, daca nu se iau masuri eficiente si reale pentru limitarea emisiilor gazelor cu efect de sera.

Pagina Google Earth, prezinta harta schimbarilor climatie posibile, daca temperatura creste cu 4 grade Celsius. A pornit de la analiza efectuata de Hadley Centre, un institut din Marea Britanie care ofera consultanta guvernelor cu privire la chestiunile legate de schimbarile climatice.

Harta efectelor globale, ireversibile, asupra mediului a fost realizata de Google din Marea Britanie si este o premiera, al carui scop este acela de a sensibiliza opinia publica, care la randul ei sa determine actiuni concrete din partea politicienilor.

Vicky Papa, de la Serviciul de Meteorologie de la Hadley Centre, a afirmat ca, daca emisiile cu efect de sera continua sa creasca, temperaturile globale ar putea creste cu patru grade Celsius pana la sfarsitul secolului si chiar inainte de 2060. Declaratia este postata pe pagina Google Earth.

2010, cel mai fierbinte an din istorie

Imaginile sunt alarmante si trebuie luate in seama, pentru ca practic nu mai este timp de gandire, iar actiunea concertata, care nu poate fi realizata decat la nivelul guvernelor, nu mai poate fi amanata.

2010 este deja anul care a batut toate recordurile absolute de temperatura, apa oceanelor a atins valori record, iar avertismentele in legatura cu un dezastru de proportii planetare sunt din ce in ce mai serioase.

Arctica va ramane fara gheata vara, mai devreme decat prognozau expertii

Intr-un film animat este prezentat modul in care temperatura globala a crescut din 1950 incoace, in principal ca urmare a emisiilor gazelor cu efect de sera. In film, specialistii fac o prognoza, pana in 2099, in conditiile in care s-ar pastra ritmul actual al emisiilor de CO2.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2857 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor