Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Incalzirea globala, un fals? Ce se intampla cu planeta noastra

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 23:47
9124 citiri
Incalzirea globala, un fals? Ce se intampla cu planeta noastra
Foto: inquisitr.com

Incalzirea globala este inca in mijlocul a numeroase dezbateri stiintifice. Unii specialisti considera ca ea nu exista si ca oceanele scad in prezent temperatura planetei noastre.

Alte teorii avanseaza o medie a temperaturilor tot mai crescuta, ea fiind cauzata de incalzirea globala, asa cum sustin unii specialisti in domeniu, scrie inquisitr.com.

O alta parte neplacuta a incalzirii globale este cea referitoare la incalzirea oceanelor, ceea ce poate duce la cresterea nivelului lor si afectarea oraselor de coasta.

Un model gresit?

Totusi, conform unor masuratori recente, nivelul oceanelor creste, insa temperatura lor urmeaza o tendinta de scadere.

Un institut american in domeniu, The Scripps Institution of Oceanography, a analizat aceasta problema. Expertii au dorit sa vada de ce incalzirea globala a fost mai lenta in ultimii 15 ani.

Acestia au constatat ca descresterea temperaturii de la suprafata partii tropicale a Oceanului Pacific a dus la scaderea temperaturii globale cu circa 0,15 grade Celsius in comparatie cu anii 1990.

Alti oameni de stiinta ofera o explicatie diferita. Ei spun ca vulcanii ar fi putut elibera o cantitate de cenusa mai mare decat cea estimata.

Altii cred ca ciclul solar de 11 ani ar fi produs o cantitate mai mica de caldura decat se asteptau specialistii.

In plus, exista si teorii care sustin ca temperatura globala nu e atat de sensibila la nivelul crescut de dioxid de carbon. Mai multe pareri duc insa spre teoria ca incalzirea globala este cauzata de oameni.

Faptul ca media de temperatura la nivel global nu a crescut in ultimii 16 ani alimenteaza teoriile care se opun incalzirii globale.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#incalzire globala poluare planeta oceane, #crestere temperatura dezastre naturale , #incalzire globala