N-a mai fost asa cald pe Pamant de 120.000 de ani

Marti, 27 Septembrie 2016, ora 10:01
8912 citiri
N-a mai fost asa cald pe Pamant de 120.000 de ani
Foto: Arhiva Ziare.com

Un nou studiu a demonstrat ca vremea pe Pamant este mai calda decat a fost in ultimii 120.000 de ani.

Ca parte a tezei sale de doctorat la Universitatea Stanfort, Carolyn Snyder - acum specialist in politici climatice la Agentia de Protectie a Mediului din SUA - a calculat recordurile de temperatura pentru urmatorele doua milioane de ani, mult mai mult decat perioada luata in calcul anterior, de 22.000 de ani, potrivit CBS News.

Lucrarea lui Snyder, publicata luni in revista Nature, nu estimeaza valorile termice pentru un singur an, ci calculeaza media pe un interval de 5.000 de ani.

August si iulie 2016, cele mai calduroase luni inregistrate vreodata

Expertul a descoperit ca temperaturile din ultimii 5.000 de ani - care includ si 125 de ani de emisii industriale ale gazelor ce produc incalzire - sunt in general mai ridicate decat au fost vreodata in ultimii 120.000 de ani.

Iar cele mai fierbinti perioade pe care le-a identificat Snyder sunt cea de acum 120.000 de ani si cea care va urma peste doua milioane de ani. Aceste intervale sunt marcate de valori termice mai mari cu 3,6 grade decat media calculata pentru ultimii 5.000 de ani.

Tablou sumbru al viitorului omenirii: Schimbarile climatice risca sa duca la terorism

Luand in calcul nivelurile de dioxid de carbon si alti factori, specialistul a calculat cat se va mai incalzi vremea in viitor. Snyder a subliniat ca, daca factorii climatici vor ramane la fel ca in trecut, media de temperatura pe Terra va creste cu aproximativ 7 grade in urmatoarele mii de ani.

" (Teoria - n.red.) se bazeaza pe ce s-a intamplat in trecut. In trecut nu erau oameni care sa se joace cu atmosfera", a punctat Carolyn Snyder.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#record temperatura pamant, #incalzirea globala , #incalzire globala
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Căldura și terorismul? Dacă toți dezbrăcații sunt teroriști, nu-i