NASA: Incalzirea globala inverzeste emisfera nordica a Pamantului

Luni, 11 Martie 2013, ora 23:50
8917 citiri
NASA: Incalzirea globala inverzeste emisfera nordica a Pamantului
Foto: Daily Mail

Vegetatia din zona Oceanului Arctic devine din ce in ce mai bogata. NASA publica o imagine surprinzatoarea, care arata cum schimba anotimpurile incalzirea globala.

Imaginile obtinute prin satelit prezentate de Agentia Spatiala Americana (NASA) surprind o scimbare zguduitoare: zona polara din nordul Terrei devine din ce in ce mai verde, pe masura ce temperaturile continua sa creasca, potrivit Daily Mail.

Incalzirea globala a schimbat dramatic clima in numai un secol

Imaginile arata ca, in extremitatea emisferei nordice, unde erau numai zone inghetate, au inceput sa creasca iarba si copaci. Specialistii NASA sustin ca durata sezonului de gheata din zona arctica s-a micsorat, in timp ce anotimpul mai cald, perioada in care vegetatie se poate dezvolta, a devenit mai lung, potrivit unui studiu.

Vegetatia din zonele polare a fost urmarita de expertii NASA din 1982 pana in 2011. Conform cercetatorilor, primele semne ale incalzirii globale au aparul chiar in anul in care a inceput studiul. Expertii sustin ca aproximativ noua milioane de kilometri patrati de gheata sunt acum acoperiti cu vegetatie.

Peste 60% dintre romani sunt ingrijorati de incalzirea globala

"Efectul de sera s-ar putea inrautatii in anii urmatori, din cauza plantelor din zona nordica. Vegetatia va continua sa elimine cantitati mari de dioxid de carbon si metan", a precizat Ranga Myneni, profesor in cadrul Universitatii din Boston.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#vegetatie Polul Nord, #vegetatie emisfera nordica, #Oceanul Arctic vegetatie, #incalzire globala Polul Nord, #NASA , #incalzire globala