Nu doar ghetarii de la poli se topesc: Vesti alarmante din munti: E infricosator

Marti, 02 Iunie 2015, ora 22:22
10709 citiri
Nu doar ghetarii de la poli se topesc: Vesti alarmante din munti: E infricosator
Foto: Wikipedia/ Papa Lima Whiskey 2

Oamenii de stiinta au studiat in special topirea calotelor din Antarctica, insa mai exista o zona grav afectata de incalzirea globala.

Un nou studiu arata ca ghetarii de pe Muntele Everest s-ar putea topi pana la sfarsitul secolului, informeaza State Column.

Daca va avea loc o reducere usoara a gazelor cu efect de sera, atunci acestia ar putea salvati in proportie de 30%. In caz contrar, din ei va ramane doar o mica fasie.

Studiul publicat in jurnalul stiintific The Cryosphere a fost condus de Joseph Shea, fiind realizat impreuna cu colegii sai de la International Center for Integrated Mountain Development din Nepal.

"Rata cu care se topesc ghetarii de pe Everest este una infricosatoare", a mentionat specialistul, care a realizat un model computerizat pentru cercetare, acesta fiindu-i de ajutor in a-si da seama ce efecte vor avea gazele de sera.

Nici situatia din Antarctica nu e prea roz

Nici vestile de la Polul Sud nu sunt prea bune.

Ultima sectiune intacta din calota glaciara mamut situata in Antarctica se topeste intr-un ritm alert si se va sparge in bucati in cativa ani, contribuind si mai mult la ridicarea nivelului marilor si oceanelor, se arata intr-un studiu realizat de NASA.

E vorba de o portiune de gheata cu o suprafata de 1.600 de kilometri patrati.

NASA ne da vesti alarmante despre Polul Sud: Cedeaza si ultima reduta

Ala Khazendar, unul dintre cercetatorii care au realizat studiul, a explicat ca analizarea datelor dezvaluie faptul ca respectiva calota se va sparge in bucati, cel mai probabil in jurul anului 2020.

Dupa ce se va intampla acest lucru, tot mai multi ghetari vor pluti in ocean si se vor topi, astfel ca nivelul apelor va avansa intr-un ritm si mai rapid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#topire ghetari Everest, #topire ghetari munti , #incalzire globala
Comentarii