Numarul insectelor scade dramatic - de ce este periculos pentru intreaga planeta

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 10:32
5392 citiri
Numarul insectelor scade dramatic - de ce este periculos pentru intreaga planeta
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei sferturi dintre insectele zburatoare din rezervatiile naturale din Germania au disparut in ultimii 27 de ani, iar acest lucru are urmari grave asupra intregii planete, spun oamenii de stiinta.

Si asta pentru ca insectele sunt parte importanta a vietii pe Pamant, atat ca polenizatori, cat si ca hrana pentru alte vietuitoare, noteaza The Guardian.

Se stie ca numarul exemplarelor din anumite specii, precum fluturii, a scazut, dar ceea ce s-a descoperit acum a facut ca oamenii de stiinta sa avertizeze ca lumea este pe drumul catre "Armaghedonul ecologic", ce va avea un mare impact asupra societatii umane.

Cauza declinului este inca neclara, dar distrugerea zonelor salbatice si utilizarea la scara larga a pesticidelor sunt in mod sigur factori importanti, ca si schimbarile climatice.

Citeste si Oameni vs. tantari - Ii eradicam pentru ca ne imbolnavesc, dar ce urmeaza?

"Faptul ca numarul insectelor zburatoare scade atat de repede intr-o zona atat de mare este alarmant", a declarat Hans de Kroon, de la Universitatea Radboud din Olanda, care a condus studiul.

Profesorul Dave Goulson de la Universitatea Sussex din Marea Britanie sustine ca oamenii fac ca unele zone sa devina neospitaliere cu cele mai multe forme de viata si ca suntem in curs de a provoca "Armaghedonul ecologic".

"Daca vom pierde insectele, atunci totul se va ruina", a spus Goulson.

Oamenii de stiinta spun ca faptul ca probele au fost prelevate din arii protejate face ca rezultatul studiului inceput in 1989 sa fie si mai ingrijorator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
#insecte disparitie studiu Armaghedon, #Armaghedonul insectelor, #insecte disparitie , #incalzire globala