Ziare.com

Petrolul si gazele trebuie sa ramana in pamant pentru a evita o catastrofa (Infografic)

de Constantin Pescaru
Joi, 08 Ianuarie 2015, ora 13:32

   

Petrolul si gazele trebuie sa ramana in pamant pentru a evita o catastrofa (Infografic)
O cantitate extrem de mare din rezervele naturale ale lumii trebuie sa ramana sub pamant, pentru a tine sub control cresterea temperaturii globale, evitand astfel o catastrofa, se arata intr-o analiza realizata de cercetatorii britanici.

Studiul a fost realizat de specialistii de la University College London si a fost publicat in revista Nature.

Acesta contine estimari legate de cantitatea de carbune, gaze si petrol care trebuie sa ramana in pamant pana in 2050 daca vrem sa mentinem cresterea temperaturii globale sub 2 grade Celsius, precum si zonele unde aceste resurse pot fi exploatate fara probleme, potrivit BBC.

E vorba de peste 80% din rezervele de carbune din lume, 50% din gazele naturale si 30% din petrol.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/ angajat. Afla mai multe AICI!

"Avem acum date tangibile legate de cantitate si de locurile in care combustibilii fosili ar trebui sa ramana in pamant pentru a incerca sa ne limitam la o crestere a temperaturii globale sub 2 grade Celsius.

Liderii mondiali trebuie sa realizeze ca instinctele lor de a folosi toate resursele tarile lor nu sunt deloc compatibile cu angajamentele luate in legatura cu incalzirea globala", a precizat Christophe McGlade, cel care a condus studiul.

Ne asteapta un dezastru, iar noi ne facem ca nu-l observam

Noul studiu arata ca distributia inegala a rezervelor de combustibili fosili ridica intrebari importante pentru tarile care vor sa isi exploateze resursele si, in acelasi timp, sa ajunga la un acord privind incalzirea globala.

Cercetatorii britanici sustin ca:

  • Orientul Mijlociu e nevoit sa lase in pamant cam 40% din petrol si 60% din gazele naturale
  • Cele mai multe rezerve de carbune din China, Rusia si Statele Unite ar trebui sa ramana neutilizate
  • Resursele neconventionale, precum gazele de sist, ar trebui sa nu fie exploatate in Africa si in Orientul Mijlociu, iar o cantitate foarte mica ar putea fi extrasa in India si China
  • Petrolul din surse neconventionale, in special nisipurile bituminoase din Canada, nu e viabil in acest context

"Nu ar trebui sa risipim o suma mare de bani in incercarea de a gasi combustibili fosili despre care noi credem ca ar fi mai scumpi. Aproape sigur, aici intra si rezervele din zona arctica, precum si gazele de sist din Europa, care inca nu au fost explorate sau exploatate", mai arata cercetatorii britanici.

EUobserver arata ca 89% din rezerva de carbune a Batranului Continent, 21% din cea de petrol si 6% din gazele naturale ar trebui sa ramana in pamant.


Sursa: The Guardian


Angajament pe tema incalzirii globale

Aproximativ 10.300 de delegati din 195 de tari s-au intalnit, in decembrie, la Lima.

Unul dintre obiectivele reuniunii a fost sa se ajunga la un acord privind angajamentele sau contributiile nationale pe care tarile si le vor asuma in 2015 pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de sera.

Incalzirea globala ameninta omenirea: Pas urias facut pentru salvarea planetei

Angajamentele ar trebui sa permita o reduce globala a emisiilor de gaze de la 40% la 70% pana in 2050, o masura absolut necesara pentru a putea limita cresterea temperaturii globale la 2 grade C fata de epoca preindustriala.

Multi experti sustin ca, daca se va depasi acest prag, atunci efectele devastatoare ale schimbarilor climatice (topirea ghetarilor, ridicarea nivelului apelor marilor si oceanilor, temperaturi extreme etc.) vor deveni inevitabile si chiar ireversibile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4820 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Așa, băieți, așa...

Știința pură, nu alta! Doar că domnii savanții ar trebui să mai coboare nițel in lumea reală. Să zicem că facem ca ei - lăsăm neutilizate 80% din rezervele de cărbune, 50% din gaze și 30% din petrol; de unde scoatem energie, domnilor? Că io n-am chef să mă intorc la metodele evului mediu - imi place apa caldă și casa incălzită iarna. Ce surse alternative eficiente există? Cumva niciuna acum? Au!
Propun ca autorii studiului să dea primii exemplu de reducere drastică a utilizării de energie provenită din cărbune, gaz și petrol...

 

Asta e cercetare platita de investitorii in energie verde,

care de cand s-a ieftinit petrolul au intrat in vria falimentului. Imi pare rau pentru ei, nu sunt adeptul arderii hidrocarburilor, dar inca nu le-a venit vremea.

 

Eu zic ca pina nu se duce dra.q caruta

nu se potoleste nimeni.... Dupa aia o sa fie "scapa cine poate". Probabil ca stalete puternic dezvoltate vor "migra" in zonele locuibile spre "fericirea" actualilor locuitori. O sa apara "noua America", "noua Rusie" sau noua Germanie" te miri pe unde pe glob....

 

Chevron in pragul falimentului!

Exploatarile de petrol si gaze de sist devin nerentabile!
Crima de la Paris, anuntzurile astea despre rezerve, altele care vor urma, fac parte dintr-o campanie media de scumpire a petrolului!
Multinatzionalele au fost puternic lovite de ieftinirea tzitzeiului din Orientul Mijlociu!

 

Ce mai buna stire pe 2015

Petrolul si gazele trebuie sa ramana in pamant pentru a evita o catastrofa .
Daca si gazele naturale si petrolul, trebuie sa ramana in pamant,,,extragerea din sist nu isi mai are rostul(proces prea costisitor) iar la pretul de azi de 50$ chiar ca nu se mai renteaza sa distrugem apa potabila.

 

minciuni ! gazele trebuiesc exploatate defintiv si total !

---------------------------

 

Mai rasfirati baieti mai rasfirati

Da evident tovarasi nu mai exagerati cu extragerea petrolului. Mai usor cu petrolul extras in exces ca mor celavecii de foame. Articole comandate si platite de KGB si acolitii lor pentru a prosti opinia publica.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor