Raport international: Pamantul se incalzeste. Temperaturi cu 0,3-4,8C mai mari

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 20:33
1171 citiri
Raport international: Pamantul se incalzeste. Temperaturi cu 0,3-4,8C mai mari
Foto: guardianlv.com

Grupul interguvernamental de experti privind evolutia climatului (GIEC) a stabilit fara nicio urma de indoiala ca Terra este intr-un proces de incalzire, iar activitatile omului si emisiile de carbon sunt responsabile pentru fenomen in proprotie de 95%.

Raportul Grupului interguvernamental de experti privind evolutia climatului (GIEC) a stabilit o serie de concluzii pe baza investigatiilor care au inceput pentru prima data in 1988, arata The Guardian.

Conform raportului, concentratiile de dioxid de carbon, metan si oxid de nitriu sunt la nivele fara precedent in ultimii 800.000 de ani. Din 1950, se poate spune ca activitatile umane sunt cauza dominanta a cresterii temperaturii.

Arderea combustibililor fosili este principalul motiv pentru cresterea a 40% din concentratiile de CO2, de cand a inceput revolutia industriala. Temperaturile globale vor creste cu 0,3 pana la 4,8 grade Celsius, pana la sfarsitul secolului, in functie de cum vor reusi guvernele sa isi controleze emisiile de carbon.

Nivelul marii este asteptat sa creasca cu 26-82 de centimetri pana la sfarsitul secolului. De asemenea, oceanele au devenit mai acide pe masura ce au absorbit o treime din emisiile de dioxid de carbon.

Variatiile acestor estimari tin de incertitudinile puternice in privinta cantitatilor de gaze cu efect de sera ce vor fi emise in atmosfera in urmatorii ani. Pamantul s-a incalzit deja cu aproximativ 0,8 grade Celsius fata de epoca preindustriala.

Numai scenariul bazat pe o incalzire de 0,3 grade a Pamantului ar permite mentinerea cresterii temperaturilor la 2 grade Celsius in raport cu epoca preindustriala, obiectiv pe care comunitatea internationala vrea sa si-l asume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#raport stiintific incalzire globala, #raport stiintific emisii carbon, #raport gaze sera Pamant, #raport incalzire globala terra , #incalzire globala