Urmeaza cei mai fierbinti ani din istorie - cum vor fi verile in Europa

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 10:33
8890 citiri
Urmeaza cei mai fierbinti ani din istorie - cum vor fi verile in Europa
Foto: Arhiva/Ziare.com

Urmatorii doi ani ar putea fi cei mai fierbinti din istorie, la nivel mondial, arata o analiza realizata in Marea Britanie.

Conform acesteia, suntem intr-o perioada plina de schimbari majore, impactul gazelor cu efect de sera resimtindu-se din plin, informeaza BBC.

Vinovatul principal in acest proces de incalzire este fenomenul El Nino, care deja isi face simtita prezenta in Pacific. Se asteapta ca acesta sa incalzeasca clima la nivel mondial.

Contrar trendului general, verile, in Europa, ar putea deveni insa mai racoroase, chiar daca in restul globului temperaturile cresc. In acelasi timp, insa, vor fi si mai secetoase, situatia intinzandu-se chiar pe zece ani, arata analiza.

"Fara indoiala clima noastra continua sa se schimbe", afirma directorul Met Office, profesorul Stephen Belcher.

2011, al doilea cel mai fierbinte an din ultimii 350 de ani

Daca nu va avea loc o mare eruptie vulcanica, e foarte probabil ca 2016, laolalta cu 2014 si 2015, sa fie printre cei mai calzi ani din istorie, a declarat si profesorul Rowan Sutton, de la Universitatea Reading.

Zonele cele mai expuse riscului de seceta vor fi sudul Africii, estul Asiei si Filipine. America de Sud, in schimb, se va confrunta cu inundatiile, mai arata analiza. Prognoza arata ca seceta de patru ani din California e pe sfarsite.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#prognoza meteo 2016, #vreme Europa 2017, #incalzire globala El Nino, #veri seceta Europa , #incalzire globala
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Este foarte interesant cun fenomeul de racire al climei se manifesta