Nu scapam de cosmarul organismelor modificate genetic

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 09:22
3473 citiri
Nu scapam de cosmarul organismelor modificate genetic
Foto: marycrimmins.com

Desi s-au tras numeroase semnale de alarma cu privire la evitarea organismelor modificate genetic, europenii par sa nu scape de acest cosmar. Analizele specialistilor arata ca Uniunea Europeana nu isi poate atinge obiectivele in agricultura fara a folosi asemenea culturi.

Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta spanioli care au studiat aceasta problema. Ei sustin ca Uniunea Europeana va ajunge sa depinda in intregime de ceea ce importa de pe alte continente, daca nu va adopta folosirea OMG-urilor, scrie Science Daily.

In alte zone ale planetei noastre aceste organisme au fost de mult timp adoptate, insa ele raman controversate pe batranul continent.

In aceste zone, s-a constatat ca aceasta este singura cale spre o agricultura sustenabila, afirma Paul Christou, specialist de la o universitate catalana din Spania. El si colegii sai au ajuns la concluzia ca europenii blocheaza politicile agricole din cauza reticentei lor fata de OMG-uri.

De exemplu, Strategia de la Lisabona ia in calcul folosirea organismelor modificate genetic, recunoscand potentialul lor. Totusi, politica UE de cultivare a OMG-urilor face imposibila utilizarea lor.

Europenii importa cantitati mari de soia, porumb si bumbac pentru ca nu au capacitatea de a le cultiva si a obtine rezultate bune cu ajutorul tehnologiei conventionale.

In plus, fermierii europeni au restrictii in folosirea pesticidelor, insa pe continentul nostru ajung produse care au fost tratate astfel pentru a fi recoltate in conditii bune.

Concluzia cercetatorilor este ca fermierii europeni nu au libertatea de alegere si nu pot concura cu cei din alte parti ale lumii. Articolul de specialitate a aparut in revista "Trends in Plant Science".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#organisme modificate genetic agricultura, #europa mancare OMG preturi , #OMG
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Poza elem
elem
rank 5
petiţia împotriva criminalelor intenţii ale companiei MONSANTO