Romanii consuma OMG-uri ascunse in alimente

Marti, 12 Iulie 2011, ora 19:14
2299 citiri
Romanii consuma OMG-uri ascunse in alimente
Foto: Arhiva

Europenii, deci si romanii, consuma produse bazate pe organisme modificate genetic (OMG), fara sa stie, sustine directorul executiv al asociatiei AgroBiotechRom, Nicolae Hristea.

Acesta a declarat la RFI ca si in cazul in care produsul in sine nu a fost afectat in mod direct, animalele de la care provin anumite ingrediente au fost hranite cu furaje modificate genetic.

Nicolae Hristea sustine ca asa-numitele OMG-uri (organisme modificate genetic) nu sunt nocive si precizeaza ca romanii si europenii in general consuma fara sa stie alimente bazate pe OMG-uri.

"Fiecare roman, vrand-nevrand consuma, pentru ca ponderea culturilor modificate genetic in lume este atat de mare, incat nu poate scapa necontaminat nici un produs. E vorba de furajele care se produc in general pe proteina modificata genetic, importata din SUA, Argentina, Brazilia", explica el.

Teoria este contrazisa insa de presedintele organizatiei ecologiste Agent Green, Gabriel Paun. El e convins ca magazinele din Romania sunt "curate" si nu comercializeaza produse bazate pe OMG-uri.

Romanii consuma OMG-uri ascunse in alimente pe Rfi.ro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#romanii consuma OMG, #consuma organisme modificate genetic , #OMG