Fara panouri solare pe terenurile arabile!

Luni, 20 Mai 2013, ora 21:08
3265 citiri
Fara panouri solare pe terenurile arabile!
Foto: Arhiva

Legislatia va fi modificata astfel incat nu va mai fi permisa amplasarea de panouri fotovoltaice pe terenurile agricole, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Nu am o dimensiune in momentul de fata, care sunt suprafetele agricole care au fost afectate de acest lucru, dar o sa va spun ca legislatia este in curs de modificare. Este o chestiune de zile pana cand se va modifica legislatia iar pe terenurile arabile nu va mai fi permisa amplasarea de panouri fotovoltaice", a spus Daniel Constantin, intr-o conferinta organizata dupa seminarul cu tema "Viitoarea Politica Agricola Comuna: oportunitati si prioritati pentru Romania".

Interzicerea montarii de panouri solare pe terenurile agricole ar putea fi una dintre masurile incluse in ordonanta de urgenta privind modificarea si completarea Legii 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile, arata, la sfarsitul lunii aprilie, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a organizat luni seminarul cu tema "Viitoarea Politica Agricola Comuna: oportunitati si prioritati pentru Romania".

La eveniment au participat comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum si secretarii de stat din cadrul MADR.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#panouri solare terenuri agricole, #panouri fotovoltaice modificare legislatie , #panouri solare