Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inventia unei adolescente sporeste capacitatea panourilor solare cu 40%

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 22:50
4062 citiri
Inventia unei adolescente sporeste capacitatea panourilor solare cu 40%

Eden Full, o adolescenta de 19 ani din SUA care studiaza la Princeton, isi va lua o pauza de la studii timp de cativa ani pentru a fructifica multimea de finantari ce i-au fost acordate pentru dezvoltarea SunSaluter, o tehnologie ce le permite panourilor solare sa urmareasca soarele, sporindu-le capacitatea cu 40%.

Spre deosebire de alte panouri care se rotesc in directia soarelui, SunSaluter nu se foloseste de un motor, ci se rascuceste gratie metalelor din care este confectionat, care se dilata in lumina soarelui.

Asta inseamna ca inventia fetei este de 60 de ori mai ieftina decat dispozitivele de urmarire a soarelui conventionale - 10 dolari versus 600 de dolari - si indeajuns de simplista incat sa fie intretinuta de copii din tarile in curs de dezvoltare.

"Parintii mei mi-au insuflat un simt al responsabilitatii fata de mediu cand eram mai mica si am purtat cu mine aceasta pretuire de-a lungul vietii", spune Eden Full.

"Acum doi ani, am avut ocazia sa calatoresc in zona arctica canadiana, unde am fost martora la lipsa deprimanta de gheata marina ca rezultat al schimbarilor climatice, care le impiedica pe animale sa-si gaseasca hrana si pamant. Intr-o calatorie cu barca, am avut sansa sa ma apropii la cinci metri de un urs polar care era atat de flamand incat nici nu s-a sinchisit sa se intoarca din calea noastra. A fost un moment emotionant, cand mi-am dat seama ca am sansa sa previn agravarea acestei probleme. Trebuia sa ajut la reducerea emisiilor de dioxid de carbon".

Citeste mai mult despre Inventia unei adolescente sporeste capacitatea panourilor solare cu 40% pe Think Outside The Box.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#panouri solare ieftine, #Eden Full panouri solare, #panouri solare economice, #energie verde , #panouri solare