In Bucuresti, vor fi 50 de puncte de colectare selectiva, unde se vor oferi bani pentru PET-uri

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 11:35
5822 citiri
In Bucuresti, vor fi 50 de puncte de colectare selectiva, unde se vor oferi bani pentru PET-uri
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Gabriela Firea a anuntat ca in Bucuresti vor exista 50 de puncte dedicate colectarii selective, automatizate sau deservite de operatori, unde cetatenii vor putea obtine bani sau vouchere in schimbul deseurilor reciclabile.

"La propunerea Green Group, vom implementa un program de colectare selectiva a deseurilor, in baza unui acord de parteneriat. Concret: vor fi 50 de puncte de colectare a deseurilor.

Parte din aceste puncte de colectare vor fi complet automatizate, parte dintre ele vor fi deservite de operatori. Aceste puncte de colectare sunt diferite de cele existente pentru faptul ca ele vin sa incurajeze colectarea selectiva, deoarece ofera in schimbul PET-urilor bani sau vouchere, care pot sa fie folosite in supermarket-uri", a precizat edilul general, in cadrul Forumului "Capitala verde. Investitii in mediu pentru Bucuresti".

Gabriela Firea a mentionat ca aceste statii vor fi amplasate pe domeniul public, in zona scolilor, a parcurilor sau spitalelor. Vor exista zece tipuri de deseuri care vor putea fi colectate selectiv.

In ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor, primarul general a aratat ca, desi intentiile sunt bune, in Bucuresti, in anul 2017, doar 5% din deseuri se recicleaza.

"Anul acesta, daca nu triplam acest procent, sa ajungem la 15%, vom primi amenzi usturatoare. De asemenea, pana in 2020, trebuie sa ajungem la un procent de 50%, practic jumatate din cantitatea de gunoi acumulata pe teritoriul Capitalei va trebui sa fie reciclata", a mentionat Firea.

Totodata, primarul general si-a exprimat convingerea ca educatia este esentiala in formarea deprinderilor privind colectarea selectiva.

"Daca nu mergem la baza, si anume la educatie, la scoala, demersul nostru va fi ingreunat. Pentru ca, intotdeauna, un copil bine informat, un copil educat in stil ecologic il va educa si pe parinte", a spus Firea.

Citeste si Bucurestenii si haosul reciclarii: Ce se intampla cu gunoiul pe care-l colectam selectiv

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#centre colectare deseuri Bucuresti, #Firea bani deseuri , #proiecte mediu