Ziare.com

Parlamentarii europeni vor sa interzica pungile de plastic de unica folosinta

de Arina Ciocildau
Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 09:26

   

Parlamentarii europeni vor sa interzica pungile de plastic de unica folosinta
Parlamentul European a adoptat marti o rezolutie prin care cere Comisiei Europene sa interzica pungile de plastic de unica folosinta incepand cu anul 2020, cel tarziu.

Eurodeputatii au cerut Comisiei sa reglementeze mai eficient reciclarea deseurilor din plastic, scrie Resource Efficient Business.

Parlamentarii reclama faptul ca legile existente la ora actuala pentru reciclare nu sunt puse in aplicare asa cum ar trebui in spatiul UE si nici nu exista reglementari specifice deseurilor din plastic.

"Parlamentul a gandit o modalitate de a face fata unei mari probleme in ceea ce priveste impactul deseurilor de plastic asupra mediului si a sanatatii oamenilor. Am decis astazi ca vrem sa schimbam obiceiurile proaste practicate in fabricarea si prelucrarea plasticului, din momentul in care intra in productie pana in momentul in care devine deseu.

Cu cat reusim sa reciclam mai mult din aceste materiale, cu atat reusim sa inchidem bucla si sa cream o economie circulara. Acest lucru ne va ajuta sa ne curatam marile si pamantul, in timp ce cream locuri de munca", a declarat raportorul italian Vittorio Prodi (S&D).

Parlamenul European a cerut Comisiei Europene sa faca propuneri legislative in 2014 pentru a descuraja incinerarea deseurilor din plastic si a sustine reciclarea acestor materiale. De asemenea, Parlamentul sustine ca astfel de deseuri ar trebui introduse in industria producatoare de energie doar daca orice alta posibiliate de a recupera materialul a fost eliminata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 812 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

q

daca ar interzice si pet-urile ar fi perfect. sunt pline campurile si apele de pet-uri si pungi de plastic.

 

Sau să pună garanție pe ele...

Apreciez PET-urile pentru că atirnă mai puțin. Nici nu vreau să mă gindesc cum ar fi un bidon de 5 litri de apă făcut din sticlă... Și atunci, ca să fie siguri că se refolosesc, să pună garanție pe ele; una suficient de mare, astfel incit oamenii să fie tentați să le returneze in loc să le arunce.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor