Patzaichin trage un semnal de alarma: Daca n-avem grija, o sa ne uitam la poze (Galerie foto)

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 08:35
5234 citiri
Patzaichin trage un semnal de alarma: Daca n-avem grija, o sa ne uitam la poze (Galerie foto)
Foto: Ziare.com

O actiune de populare a Dunarii cu sturioni a avut loc joi seara, eveniment la care au luat parte mai multe personalitati.

In prezenta a peste 200 de persoane, circa 1.000 de sturioni au fost aruncati in apele fluviului.

Inainte de a fi eliberati, sturionii, toti cu varsta de aproximativ un an si jumatate, au fost microcipati. Odata lasati in Dunare, ei vor migra in Marea Neagra, iar anul viitor, in primavara, se vor intoarce pentru a-si depune icrele.

Atunci, pestii vor fi prinsi, iar microcipurile vor oferi informatii cu privire la modul in care s-au hranit, cat au calatorit si daca au crescut in conditii normale.

Cele 1.000 de exemplare eliberate provin din crescatoriile de profil din Tulcea.

Printre cei prezenti s-a aflat si ambasadorul Muntenegrului in Romania, Milan Begovici.

Prezent si el, multiplul campion mondial si olimpic la kaiac-canoe Ivan Patzaichin a tras un semnal de alarma in privinta populatiei de sturioni din Dunare.

"Mereu am zis ca Dumnezeu ne-a dat, dar trebuie sa si avem grija de ceea ce avem, pentru ca si copiii nostri sau nepotii nostri trebuie sa aiba posibilitatea sa traiasca aceste momente.

Ca, daca n-avem grija, probabil o sa ne uitam la poze sau o sa le aratam poze ca aveam si noi sturioni pe Dunare", a declarat Patzaichin, pentru Ziare.com.

"Evenimentul de azi e un eveniment care face parte dintr-un ansamblu de manifestari ale unui club al diversitatii.

Ziua de azi e dedicata repopularii cu sturioni a Dunarii. Sturionii sunt o specie pe cale de disparitie din apele Dunarii.

Speram ca atunci cand vor ajunge la maturitate vor generana activitati economice care vor ajuta oamenii de la Dunare sa traiasca mai bine", a declarat si Epsica Chiru, director general adjunct al Apa Nova.

Evenimentul a fost organizat de Apa Nova si compania de mediu Veolia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#populare sturioni Dunare, #Apa Nova sturioni Dunare, #Apa Nova Delta Dunarii, #sturioni microcipuri eliberati Dunare , #proiecte mediu
Comentarii
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
cel putin jumatate din sturioni au fost deja pescuiti:sunt in piata!