Romania participa la un proiect european de prevenire a secetei

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 21:24
1449 citiri
Romania participa la un proiect european de prevenire a secetei
Foto: Green Report

Sapte state europene, printre care si Romania, participa la un proiect finantat de Comisia Europeana pe tema activitatilor de prevenire a secetei.

Proiectul Water CoRe - "Lipsa apei si seceta - Activitati coordonate in regiunile europene" face parte din programul INTERREG IVC, in care sunt implicati 15 parteneri din sapte tari: Romania, Franta, Germania, Italia, Olanda, Ungaria si Spania.

Partenerii din Romania ai acestui proiect sunt Ministerul Mediului si Padurilor, Administratia Nationala de Meteorologie si Agentia de Protectia Mediului Covasna.

Printre obiectivele proiectului se numara ridicarea gradului de constientizare privind riscurile diminuarii resurselor de apa, fenomenului de seceta si schimbarilor climatice, valorificarea expertizei in domeniu si crearea de instrumente pentru transmiterea acesteia in tarile partenere, precum si coordonarea actiunilor la nivel regional pentru gestionarea cerintelor de apa.

In cadrul proiectului a fost finalizat Ghidul de bune practici (Good Practice Handbook) ce cuprinde aproximativ 100 de exemple de proiecte si bune practici, dintre care zece provin de la cei trei parteneri romani.

Exemplele pot fi adaptate printr-un transfer de experienta si parteneriat la situatiile locale sau regionale din alte zone.

Citeste mai mult despre Sapte tari europene participa la un proiect de prevenire a secetei pe GreenReport.ro.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#romania proiect european mediu, #romania seceta, #seceta Europa , #proiecte mediu