Un proiect minier de 1 miliard de dolari a fost respins de dragul pinguinilor

Marti, 22 August 2017, ora 21:27
4616 citiri
Un proiect minier de 1 miliard de dolari a fost respins de dragul pinguinilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul chilian a respins un proiect minier, estimat la un miliard de dolari, intrucat a considerat ca acesta va influenta negativ vietuitoarele marine, inclusiv coloniile de pinguini apartinand unei specii pe cale de disparitie.

O companie din Chile, Andes Iron, intentiona sa extraga milioane de tone de fier din Coquimbo, o regiune din nordul tarii, unde voia sa construiasca si un nou port, informeaza BBC.

Ministrii chilieni au spus insa ca proiectul in cauza nu prezinta suficiente garantii pentru protejarea mediului inconjurator.

Regiunea Coquimbo se afla in apropiere de insulele care alcatuiesc Rezervatia Pinguinilor Humboldt din Chile.

In acea zona traiesc aproximativ 80% din totalul populatiei mondiale de pinguini Humboldt, dar si alte specii amenintate cu disparitia, precum balene albastre, rosquali si vidre de mare.

Marcelo Mena, ministrul Mediului din Chile, a spus: "Cred cu tarie in dezvoltare, insa aceasta nu poate fi realizata prin degradarea mostenirii noastre ecologiste sau cu riscuri pentru sanatate sau in regiuni ecologice unice in lume".

Decizia comitetului ministerial s-a bazat pe o serie de aspecte tehnice si dovezile transmise de 14 agentii. De asemenea, ministrul a precizat ca hotararea a fost luata "fara considerente politice".

"Aceasta decizie reprezinta o veste proasta pentru minerit si pentru tara", au declarat insa reprezentantii SONAMI (Societatea Nationala de Minerit din Chile), citati de EFE.

Compania Andes Iron poate sa faca recurs in acest caz.

Companiile miniere au intampinat in ultimii ani dificultati tot mai mari in privinta obtinerii avizelor de functionare in Chile, din cauza interesului tot mai puternic fata de mediul inconjurator pe care l-au dobandit politicienii si opinia publica din aceasta tara.

Vezi si piscina pentru pinguini de doua miliarde de lire sterline (Galerie foto)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#proiect Chile respins pinguini, #Chile protectie pinguini , #proiecte mediu